fredag 22 november 2013

Jag föll på tröskeln

I onsdagskväll var det innebandyträning med sonen och under torsdag och fredag har jag varit på skolchefsdagar. Därför har det inte blivit någon träning på tre dagar. Eller föresten, det beror inte bara på det. Den ihärdiga förkylningen lever.

Jag provade nu under fredagskvällen att köra ett timmespass på trainern - det gick sådär. Rosslet och hostan gör att kvalitén på träningen har lite övrigt att önska. Samtidigt känner jag mig inte särskilt sjuk, så kanske provar jag ett nytt pass i morgon lördag?!

Idag var tanken att jag skulle köra två tjugor på tröskeln, men så blev det inte. När jag kört tio minuter insåg jag att det inte var möjligt. Jag trampade på med hyfsad intensitet medan jag undrade vad jag skulle göra. Skulle jag bara stiga av cykeln? Skulle jag bara fortsätta att trampa på, eller skulle jag prova att göra något annat? Till slut bestämde jag mig för att prova en tröskel på 20 minuter.

När det gått 25 minuter trampade jag igång med tröskeln. Det visade sig dock att jag hade svårt att trycka upp pulsen och intensiteten som jag brukar när jag kör tröskel. Jag funderade då på att avbryta, men valde att fortsätta ett tag till. När det gått 20 minuter bestämde jag mig för att köra 10 minuter till för att kompensera att jag inte riktigt hittade rätt. De 30 minuterna som skulle bli ett tröskelpass blev alltså lite mer av ett Sweetspot pass på ca 87% av maxpuls.

Men trots att jag är lite ur fas blev det i alla fall 60 minuter och 30 minuter med okej intensitet. För hela passet hamnade jag på 84% av snittpuls.

Det kändes inte bra i dag, men det kändes bra att det blev ett pass.

1 kommentar:

  1. Jag gillar att du försöker det är det som utmärker de som vill nått med sin träning som jag ser det! Starkt Tomas!
    Jag antar att du känner din kropp så pass väl att du vet när du kan träna och när du ska avstå!
    Sweetspot pass är riktigt riktigt bra! Det bygger uthållighet och mjölksyretålighet dessutom... Två i en å samma det är väl inte möjligt, joho då! ;-)
    Trevlig Helg!

    SvaraRadera