fredag 25 april 2014

Kort-Kort utan linser

Efter arbetsdagens slut, men före middagen han jag ut på en cykelrunda. Det var första gången denna vår som det gick att köra i kort-kort. Inte helt fel.
Nya cykelbyxor i fokus.
 Jag trampade till Brännland, tog vänster via Kassjö till Tavelsjö. Jag körde med ganska bra tryck och det kändes bra. Just innan Tavelsjö hände något mycket oväntat, helt plötsligt föll ena linsen ut och fastnade på cykelglasögonen. Hur det gick till - inte en aning. På alla år jag tränat har jag bara varit med om detta vid ett tidigare tillfälle. Det var på Vätternrundan 2012 och då var det spöregn och man fick fullt med vatten i ansiktet av framförvarande cyklister. Då var det förståeligt att linserna kunde försvinna. Nu kändes det helt ologiskt.
Riktigt skönt och trevligt med så bra väder.
 Jag stannade i alla fall och försökte få dit linsen igen. Linsen hade dock blivit skev och efter 10 minuter gav jag upp. Det blev till att cykla vidare med kraftigt försämrad syn.
Ville kolla hur det känns att ligga lite efter....
 Det fungerade dock hyfsat att ta sig hem. Om andra linsen hade rykt, ja då hade det blivit sköldpaddstempo för att kunna ta sig hem.
 Någon mil efter Tavelsjö fick cykeldatorn fullkomligt fnatt. Pulsen smattrade upp och ned mellan ca 80 och 230. Sista timmen av cykling var det inge många stunder som klockan visade rätt puls. På kvällskvisten har jag handlat nytt batteri till mitt pulsband och hoppas att problemet är löst.
Tavelsjön en solig dag



Från Tavelsjö åkte jag till Rödåsel för att därefter via Selet åka tillbaka hem. Det blev en tur på 76 kilometer.
Jag åkte förbi Jämtland utan att lämna Västerbotten. Inte illa va!?







Det blev en riktigt bra cykeltur, och efter en rejält sen middag har jag och Katten fokuserat på att få igång hennes sprillans nya träningsklocka. I morgon ska den invigas på en löprunda - jag tror hennes nya Polar RCX5 blir en hit.

För egen del blir det i morgon en runda med några hugade Vännäs CK:cyklister.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar