lördag 29 november 2014

Börja röka

Det känns ju viktigt att göra andra nöjda och glada. Att känna att man är bra och gör det som man förväntas göra. Men det är inte alltid lätt.

Idag var jag på konferens och när jag skulle lämna lokalen möttes jag av denna skylt. Jag blev ju som du förstår väldigt villrådig då jag varken hade cigaretter eller tändare. Jag hade inte heller tid att stanna.

Hur skulle jag göra nu? Rucka på tidsschemat, gå och handla lite röka, gå tillbaka och följa riktlinjen, eller välja att gå min egen väg? Inte lätt. Krävde en extra fundering...

Men att börja röka när jag inte ens tjuvrökt i min ungdom? Nej, jag vet inte det. Låter inte helt logiskt. Skulle nog också bli jobbigt med rökhostan. Sedan tror jag inte mina cykelvänner är redo för att jag ska ta rökpaus på våra cykelrundor.

Jag fick vara lite busig och inte göra det som omgivningen väntar sig och som skylten kräver. Det gånger två. Inte röka och inte där.

Så nu är jag rebell, en som står upp mot överheten, en som säger emot, en som går mina egna vägar. Det är jag mot världen. Hyfsat modig!

Nu ska jag bara fortsätta på den inslagna vägen. Först ska jag bara planera ett traditionellt julbord, fundera kring vad jag ska äta för snacks när det blir melodifestival, fixa lite på huset, på arbetsdagarna fika vid 09.30 och 14.30 och äta lunch vid tolv. Men sedan så.....

Eller kanske är det tvärtom, att man inte är en rebell när man vägrar röka? Tränar man så mycket som jag kanske man ska tänka tvärt om som Pecka Lindmark gjorde. Röka som en borstbindare i varje periodpaus.

Nej, jag vet inte. Nu blev jag förvirrad, som sonen brukar säga när han inte har något klart för sig.

Jag får trots allt återgå till mitt vanliga lite menlösa, alldagliga och halvtråkiga sätt.... Det är nog också lite hälsosammare!?

2 kommentarer:

  1. Hehehe!
    Ja alla har vi våra laster vissa av dem sundare än andra hälsomässigt sett.
    Att vi cyklister sedan utsätts för andra faror när vi är ute å tränar är ju en helt
    annan femma, potthål, bilar, hundar och allt annat löst som kan vara i vägen
    för oss :-)
    PS Jag tycker du gjorde ett klokt val Tomas DS

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, rökning är verkligen inte min grej. Känns ofräscht, luktar illa och är hälsofarligt.

      Inte är det helt riskfritt med cykling, det har du helt rätt i. Men det är roligt och händer inget är det en nyttig aktivitet.

      Ibland blir det goda val....

      För övrigt en väldigt underlig skylt vid utgången från Folkets hus.

      Radera