måndag 13 juni 2016

Sverigecupen i Tempo - Fin andraplats i totalen!

Idag dök så den första sammanställningen för säsongen upp på Svenska Cykelförbundets hemsida. Linjecupen är inte mycket att skriva hem om, men tempocupen ser helt klart bättre ut.

Med två andraplatser och två fjärdeplatser på de första fyra deltävlingarna parkerar jag just nu på en fin andra plats i cupen.

I ledningen hittar vi Patrik Boström från CK Fix (Skåne) som varit riktigt bra i alla tävlingar och har en välförtjänt förstaplats. På senaste deltävlingen var Patrik 4 sekunder före mig, vilket var mindre än tidigare. Jag hoppas att jag vid något tillfälle under säsongen kan trycka mig förbi.

I slutändan kommer de fem bästa av de sju deltävlingarna att räknas vilket gör att vi redan nu kan konstatera att det kommer att krävas mycket för att Patrik Boström ska tappa sin förstaplats. I kampen om de övriga pallplatserna är det väldigt öppet då David Scott Cykelklubben Norrtälje på tredje plats har ett bra läge. Även Niklas Näslund Föreningen Cykloteket Racing team som nu ligger sexa har två riktigt bra resultat, så med tre fina lopp på slutet kommer han att få många poäng i sammandraget. Ja, egentligen har alla i topp tio fortfarande möjligheten att nå pallen.

För egen del hade jag innan säsongen en målsättning att nå pallen vid minst ett tillfälle och i totalen landa på topp fem. Min ena målsättning är redan nådd, då jag stått på pallen två gånger. Det andra målet ligger jag nära och därför siktar jag lite uppåt och att nå pallen i totalen vore riktigt trevligt.

Jag är fullt medveten om att det är en riktigt tuff målbild och det behövs en riktigt lång formtopp för att ha chans att lyckas. Det behövs troligen minst två pallplatser till i de tre tävlingar som kvarstår, och det är inte ens säkert att det räcker om resultaten i övrigt inte går min väg.

Nästa deltävling är i början av juli och de sista deltävlingarna är näst sista och sista helgen i augusti.

Nedan ser du de 22 första i cupsammanställningen. Totalt är det 42 cyklister som hittills tagit poäng i någon deltävling (varit bland de 22 första).

Om jag nu får till min träning och mitt mående siktar jag först och främst mot Gottnes 2-dagars första helgen i juli. Beroende på hur det går där får vi sätta målen för fortsättningen.


4 kommentarer: