tisdag 23 augusti 2016

Sverigecupen - Placering inför sista helgens tävlingar

I kväll blev det lite cykling på vår gemensamma tisdagsträning. Drygt 50 km med bra intensitet och trevlig cykling.

Nu är planen att det blir ett kort rullpass i morgon, på torsdag vila och på fredag ett kort pass för att få kroppen redo för helgens tävlingar.

Det är säsongsavslutning med Svanesunds tempo på lördag och linjelopp på söndag. I samband med dessa tävlingar kan vi också summera totalen i Sverigecupen.

I tempocupen hade jag legat bra till för seger om alla lopp räknats. Nu är det så att endast fem av sju deltävlingar räknas vilket förändrar förutsättningarna. Det innebär att David Scott redan nu säkrat segern inför sista deltävlingen. David är också den som varit starkast av oss sett över hela säsongen, så det är helt rättvist. 

Jag ligger trea, två poäng efter Patrik Boström. Då hans sämsta resultat är sämre än mitt sämsta resultat som räknas bort vid bra resultat på söndag är chansen liten att avancera till en total andraplats. Jag behöver vara allra sämst tvåa och Patrik får inte komma topp fem. Det är inte troligt att Patrik placerar sig så långt bak i resultatlistan då han varit mycket bra och stark hela säsongen. 

Då Svanesunds tempo dessutom är den bana på hela säsongen som passar mig sämst, med många kraftiga stigningar och flera tekniska avsnitt är chansen också väldigt liten att jag ska göra mitt och placera mig riktigt högt. Jag gjorde mitt sämsta tempolopp i fjol just på denna bana, så i första hand handlar loppet om att revanschera mig. 

Det ser dock väldigt bra ut att bli sämst trea i tempocupen, och en pallplats i totalen tycker jag är mycket bra.

I linjecupen ligger jag klart sämre till, framför allt beroende på att jag hade svårt att prestera några vettiga placeringar i början av säsongen. I nuläget vet jag faktiskt inte vart det kan landa. Men även linjeloppsbanan har jag lite revansch att fordra på. Även den banan innehåller en stigning som är lite för brant för att passa mig, men jag lovar att göra vad jag kan för att få till ett bra resultat.

I totalcupen där både linjen och tempot räknas har jag en liten chans att komma topp fem, om jag får till hyfsade resultat i helgen. Det skulle jag vara väldigt nöjd med. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar