måndag 14 november 2016

Bra avslutning på veckan - lång utecykling med lunch på mitten.

Efter en hektisk vecka och förkylning i kroppen har det inte blivit mycket till träning. Idag var tanken att köra ett långpass med Vännäs CK, men för några dagar sedan kändes det inte möjligt med någon utecykling.

När Kattens mamma hörde av sig och ville vi skulle komma på lunch idag ströks den gemensamma träningen. Dock började förkylningen till viss del ge med sig och kanske skulle det fungera med en lungrunda där jag inte ligger för högt i puls?

När jag vaknade i morse kändes kroppen hyfsat. Inte bra, men okej. Sedan var det inte så kallt som de senaste dagarna och vägarna var hyvlade och fina. Då det inte är så kallt klarar mina luftrör det bättre, och jämna och fina vägar minskar risken för krasch. Jag bestämde mig för att cykla till Kattens mamma.

Efter att ha kastat på sig en mängd kläder bar det av en stund före 10.00, med riktning Nordmaling. Det kändes helt okej och jag rullade på i distansintensitet. Klockan hade jag på armen under en mängd kläder, så jag cyklade helt enkelt på en nivå som inte kändes så slitsam samtidigt som jag försökte ha i alla fall lite tryck i pedalerna.

Jag rullade in på gården i Nordmaling efter drygt två timmar, lite mer än 50 km och en snittpuls på 77%, just under den aeroba tröskeln. Dvs helt perfekt.

Jag tog en snabb dusch.

Det blev en trevlig dag med god mat, gravad lax och pressad potatis. Kattens syster med familj var också där vilket var en bonus.

Efter tre timmar var det dags att cykla hem. Jag hade med mig dubbla uppsättningar av träningskläder, så nu drog jag på mig en ny mängd torra kläder. Sedan bar det av igen.

Efter en stund blev det mörkt, men jag har bra kläder för att synas och en bra lampa för att se, så det fungerade bra. Det blev ytterligare en bra tur.

När jag rullade in cykeln i garaget visade klockan för mina två cykelrundor totalt 4 timmar och 20 minuter. Det blev en bit över 10 mil idag och snittpulsen på tillbakavägen var även nu 77%.

Det är helt klart så att jag känner min kropp bra och vet ganska väl hur hårt jag kör utan att titta på klockan.

Väl hemma blev hela tvättmaskinen full av alla cykelkläder jag haft under dagen. Sedan en dusch och därefter pannkakor som jag gjort redan i går för att underlätta när jag kom hem.

Detta var sista utecyklingen innan avfärd till Gran Canaria. Om kroppen känns okej är planen att köra tre innepass under veckan som kommer innan jag åker söderut nu på lördag.

2 kommentarer:

  1. Bra pass där Tomas! Å du trevlig resa, ladda nu kroppen där nere på GC full med endorfiner från bra träning!!! Ha de'!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar. Jo, det blev bra efter havererad träningsvecka. Ja, exakt så hoppas jag det blir. Ladda kropp och knopp med endorfiner.

      Radera