torsdag 27 juli 2017

På plats i Danmark - tempobanan var inte vad jag väntat!

Packade ihop och åkte från campingen i Borås till Göteborg, vidare med färja till Fredrikshamn och sedan till Randers. Vi har nu inkvarterat oss på den temporära campingen vid tävlingscentret för Nordiska Mästerskapen.

Än är det inte så många husvagnar här, men det lär nog komma många i morgon. Sedan finns ett stort hotell precis bredvid som lär bli fullt.

Efter uppackning, uppsättning av förtält och en sen middag gav jag mig av på en tur med bilen.

Planen var att rulla igenom tempobanan. 

Tempobanan började enligt mig lite tekniskt och klurigt. Senare under banan skulle jag dock inse att början var lätt i ett relativt perspektiv.

Efter de två första kilometrarna var det ca 8 km som var väldigt enkla tekniskt förutom ett vägbyte och sedan vände det tillbaka på samma väg. Efter några kilometrar höger och in på en ny väg.

Innan och efter vändet var det en hel del långa slakmotor och det för övrigt en från start också vilket jag glömde nämna.

En hel del höjdmeter de första 12 km alltså.

Efter vändet och då det svängt höger hamnade jag på vägar jag aldrig trodde var aktuella för tempo.

Väldigt många vägbyten och för varje väg en ännu smalare. Dessutom svängigt. Grusigt vid många vägbyten och bitvis dålig asfalt. Är du okoncentrerad några sekunder, missar ett vägbyte, eller tar en sväng lite fel lär du hamna i skogen. Mod är inte min starka sida, så de sista 8km var ingen hit precis.

Jag hoppas det inte känns fullt så illa när jag provar med tempohojen i morgon, i annat fall ser det inte lovande ut. Många höjdmeter till en början och sedan en vägsträckning som gagnar en teknisk cyklist med mod. Den cyklisten brukar inte vara jag.

Ja, än har jag inte gett upp, men detta blev ingen självförtroendeboost precis.


2 kommentarer: