fredag 28 juli 2017

Spindeldöd, kraschläge och medaljjakt i landslagsfärgerna

I morgon drar jag på mig landslagsdräkten och försvarar färgerna i NM.

I dag har jag jagat spindlar i förtältet. De är minimala, men jag har nog aldrig sett så många. Har kanske dödat 30 stycken. 

Förutom spindeljagande åkte jag och Katten tempobanan på förmiddagen.  

Precis som min känsla var igår är banan utmanande. Många höjdmetrar, men framför allt är det tuffa km mot slutet med smala vägar, många vägbyten, grus på vägarna, kraftiga svängar och mycket utför.

Där det var som klurigast fick jag hålla i mig, så därifrån har jag inga bilder.
I och med att jag dödat spindlar ska det dessutom regna i morgon. Inte optimalt med hala vägar när bansträckningen är som den är.

Efter att ha rullat igenom banan fixade jag lunch medan Katten cyklade lite mer.

Efter lunch åkte Katten och Melvin iväg på en egen cykeltur, och efter en stund rullade även jag ut igen.

Denna gång provade jag bara de första 5 km och de sista 6 km som är de svåraste. Övriga delar av banan är tuffa för att vinden kommer åt och det är backigt. Dock bara rakt fram på en väg.

Jag försökte trycka på lite mer detta varv, men modet att ligga kvar i bocken i kraftiga kurvor där inte utgången syntes fanns inte då farten drogs upp över 60 km/h.

På sitt sätt är banan rolig, men den passar inte mig och risken för krasch är överhängande.

Men självklart gör jag som vanligt ett försök och går för pallen.

På eftermiddagen har det blivit en del snack med andra cyklister, uthämtande av nummerlapp och en första check av tempohojen för att säkerställa att den godkänns för start.

I kväll blir det nu en del förberedelser för i morgon.

Jag startar 12.14. En stund senare vet vi hur det gått. Jag känner inte till motståndet från de andra länderna, så det är förstås svårt att veta vad jag kan förvänta mig. Jag hoppas på en bra känsla, att jag får upp effekten dit jag vill och att jag håller mig på benen. Sedan önskar jag ju förstås en medalj, men det är det ju fler som gör.

Hoppas återkomma med en positiv rapport i morgon kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar