tisdag 22 augusti 2017

VM i Albi - Äntligen! Hetta och test av TT-banan

Ungefär ett dygn försenade dök så mina cyklar upp! Väldigt positivt, särskilt då cyklarna verkar nästan oskadda. Den ena spurtknappen har gått sönder på racern, men har det inte varit några andra skador när veckan är slut, får jag vara mycket nöjd.

Ja, det innebär också att min odör kunde avvecklas då jag äntligen fick lite ombyteskläder. 

I och med att jag fick mina kära cyklar har därför eftermiddagen ägnats åt det som skulle ske igår. Uppackning och fixande och trixande. Montering av cyklar och en del cykling.

Den ursprungliga planen var att trycka på lite igår och helt vila från cykling idag. Nu när det inte blev så var det lite svårt att veta hur jag skulle cykla. Hyfsat hårt 3 dagar innan brukar annars vara melodin för toppform. Nu när det bara är två dagar kvar vågade jag inte köra hårt, då jag även cyklar i morgon och tävlar på torsdag. Vi får se om det var rätt.

Ja, hur som helst tog jag först racern och sökte mig till tempobanan. De första och sista kilometrarna kunde jag inte provköra då de ligger på en racerbana och idag var det andra racers än min som skulle vara där. I morgon eftermiddag öppnar de för provkörning.

Övriga bansträckningen var öppen och jag rullade igenom med racern.

Jag höll på rinna bort innan jag typ börjat. Över 39 grader i skuggan och inte ens fartvinden kylde.

Pulsen var förhöjd med 15-20 slag hela rundan. Troligen främst beroende på värmen.

Sammantaget var det en fin natur runt hela banan. Det är också extremt varierande, och koncentrationen behöver vara på topp om du maxar på denna bana. Skarpa svängar, många vägbyten, vissa ställen är det svårt att se vart vägen kommer som du ska in på och smalt. Sedan är banunderlaget på väldigt många ställen väldigt hoppande.

Mitt på banan en lite längre stigning. Senare skarpt utför där det för den modiga kan gå minst 70 km/h. Mitt i backen skarpt höger och sedan avslutas backen med en T-korsning där du ska vänster. Den som bromsar försent får besöka åkern.

Ja, sedan fortsätter det med många svängar och vägbyten.

Rolig, men också lite skrämmande bansträckning på sina håll. Sedan är jag ju ingen bländande tekniker, så jag hade hellre tagit en bana där det bara går att mata på. Men vi gör det bästa av det hela helt enkelt.

Efter att ha rullar ett varv med racern, tog jag en repris med tempohojen.

Som det ser ut nu fungerar alltså cyklarna. Benen var inte fullt så pigga, och pulsen var alldeles för hög. Bara att hoppas att benen piggnar till och att den höga pulsen berodde på värmen och inte att jag har något skit i kroppen.

Hur som helst blir värmen en stor faktor, och de som kan hantera den bäst kommer att göra fina lopp.

Som jag skrev tidigare idag bytte jag hotell. Otroligt skönt med aircondition.

Ikväll har jag mest ätit och druckit för att balansera både vätske- och energiintaget.

Nu hoppas jag sova bra och vara pigg i morgon.

I morgon tänker jag ta det lugnt hela förmiddagen. Efter lunch så bär det iväg till tävlingscentret.

14.00 ger tävlingsledningen raceinformation inför tempot. På samma ställe ska jag också registrera mig och låta kontrollanterna kolla på tempohojen så den godkänns för start. Ja, sedan får vi provköra första och sista delen av banan. Troligen rullar jag också hela banan ett varv till. 

Sedan fortsätter förberedelserna inför torsdag.

1 kommentar:

  1. Gott att höra att cyklarna har kommit till rätta.
    Lycka till imorgon 👍

    SvaraRadera