fredag 17 november 2017

Ishalkan satte stopp

Ja, vilken tillställning. I morse när jag skulle cykla till jobbet var det blixthalka.

Jag insåg att det skulle bli en utmaning att ta sig till jobbet. Dock hade kommunen sandat väldigt bra, så det gick ändå fint. Under dagen har jag hört om en mängd trafikolyckor och att man ska akta sig för att vara ute på vägarna. Det har alltså inte varit helt muntert här i norr.

Efter jobbet i dag ville Katten att vi skulle ta en cykeltur. Då hade det blivit kallare och känslan var att vägarna var klart bättre. Så självklart var jag på.

Det blev dock inte mycket till cykling. Det var spårigt och isigt. Katten var på väg omkull ett flertal gånger och till slut ville hon inte cykla mer. I och med att vi bestämt oss för att träna tillsammans idag ville inte heller jag fortsätta. Istället föreslog jag att vi kunde träna tillsammans inne.

Så fick det bli. Vi cyklade på var sin trainer bredvid varandra, tittade på tv och pratade lite. Innan jag var klar hade jag fått ihop 2 timmars lugn cykling om jag slår ihop tiden för träningen ute och inne. Det var exakt enligt plan, så det blev bra i slutändan.

I morgon är planen en långrunda med Vännäs CK. Hur det går med det är osäkert. Risken finns att vägarna då är ännu sämre. En blöt slaskig väg som fryser till blir ofta full av is och dessutom spårig. Is går bra, men spåriga vägar är typ gjorda för att du ska åka i backen. Vi får hoppas att de hinner fixa till vägarna, annars tror jag vi har problem, grande.

Ja, vi får hoppas på det bästa. Dvs att det blir cykling och att vi sedan håller oss på benen.

1 kommentar:

  1. Usch ja nu kom vintern! Hos oss vart det snö till jobbet gick bra men hem! Pust! Det vart ett kort högpulspass pga all snö men jag höll mig på hjul även om cykeln för än hit än dit! Ni hade det värre läste jag! Klokt beslut dock!

    SvaraRadera