tisdag 14 november 2017

Tillbaka efter skada

Efter lite vila efter min knäskada har nu stelheten i knäet försvunnit och svullnaden gått ned. Det som finns kvar är lite sår och lite smärta när jag trycker på knäet. Däremot har smärtan gått över när jag går och när jag satte mig på cykeln gick det också bra.

Otroligt positivt att min klantiga skada inte var värre. Några dagars vila är ju helt okej, men inte en lång ofrivillig träningsvila.

Knäet mäktade med 2 timmars utecykling och efter några timmars paus också två timmar på trainern. Allt utan smärta i högerknäet. Däremot fick jag lite känningar i vänsterbenet. Det är dock helt normalt när man kompenserar en skada med att röra sig lite annorlunda. Då brukar det börja göra ont någon annanstans. Nu var det så kort tid med felbelastning så båda benen lär snart vara fit for fight.

Jag följer min utveckling i Traininpeaks och där sjönk min fitness med ca 25 nivåer under de 6 veckor jag tog det väldigt lugnt. Nu har jag kört på i fyra veckor och under den tiden har min fitness ökat med 19. Det innebär att jag troligen ligger på den träningsnivå jag för närvarande klarar av och att kroppen för kämpa på en del. Trainingpeaks säger att du i snitt inte bör höja med mer än 5 nivåer per vecka och det är där jag legat de sista fyra veckorna.

Det innebär totalt 52 timmars träning och en vilodag per vecka de senaste fyra veckorna, varav en hel del var på Mallorca. Träningstiden och upplägget på träningen ligger helt i linje med det som varit planerat.
En av dagarna på min resa till Mallorca

För att vara jag har det även blivit mycket tid ute på MTB här i kylan. Mindre trainer än vad det brukar vara, men det lär nog hinnas med en hel del trainer i vinter.

2 kommentarer:

  1. Va bra att det inte blev värre men försiktigt nu så du inte drar på dig någon belastningsskada istället.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, jag ska ha med mig det. Precis som du antyder är det alltid en risk när en kroppsdel trilskas att det blir överbelastning någon annanstans.

      Radera