onsdag 29 november 2017

Sjunde passet i rad med intervaller innebar trötta ben

I och med kvällens träning är veckan med intervaller avslutad. Sex träningsdagar och totalt sju träningar. Alla träningspass har innehållit olika typer av intervaller.

Med andra ord har det varit en rejält tuff vecka med totalt 3 timmar effektiv intervalltid och totalt 12 timmar cykling. Idag kändes det verkligen att benen var trötta.

För att fixa även sista dagen av intervallblocket var det idag också den träning med minst andel intervaller och den kortaste totala intervalltiden under veckan som gått.

Tur var då det, då benen inte var pigga idag. De tog emot en hel del när jag tryckte på.

Mest var det lugnt och försiktigt i dag. Det innebar 130 minuter med lugn distansintensitet och 20 minuter med lite tryck. Ja, och så några spurter.

Jag varierade intervalltiden mellan en minut på ca 420 watt, sedan en minut på ca 320 watt och minut tre ca 220 watt. Sedan började jag om från början. Det blev ett snitt på tjugan på 326 watt och normaliserat på 344 watt. Snittpulsen var endast 83%, men benen hade idag inte räckt till för så mycket hårdare körning på tjugan.

Som vanligt var dagen fylld av aktiviteter, så precis som igår var träningen avslutad vid midnatt.

Ja, nu fortsätter veckan med träning 4 av de närmaste fem dagarna. Inga intervaller på programmet utan distans och MAF ligger då i fokus.

Jag har alltså riktigt slitna ben just nu, men med lugnare träning hoppas jag de piggnar till och att kapaciteten ökar när jag får ut effekten av senaste veckans hårdkörning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar