söndag 21 april 2019

Kyligt, men annat värmde

Efter gårdagens trevliga distansrunda i finväder var det dags idag igen. Ja, för cykling alltså. Något finväder såg vi inte till.

Idag blev vi fem cyklister som via Umeå skulle ta oss till Hörnefors och tillbaka.

Som vanligt var cyklingen rolig även om det varit ännu bättre med bra väder. Ett plus att vi slapp regnet, men annars var det inte många plus.

Eller det är inte sanningen. En hel del plus i övrigt också. Jag hade exempelvis mindre ont i mina skador än vad jag haft vid någon tidigare cykelrunda. Sedan är dessutom cykling rent allmänt bättre än att fixa olika saker, promenera eller dylikt. Cykling är läkande så länge jag undviker krascher...

Trots att jag i slutet av rundan igår fick ont var smärtorna helt normala efter ca 30 minuter, och i dag glömde jag flera gånger bort mina skador. Visst kör jag alvedon och ipren när jag tränar, men inte mer än vad det är tänkt att jag ska äta om jag vilar.

En annan sak som var mycket positiv idag var att kroppen var så pass fräsch efter gårdagens tuffa intervaller insprängda vårt långa distanspass.

Trots väldigt mycket tid i spets idag och en normaliserad effekt på ca 255 watt fanns det bra med kraft för att sista timmen köra två hårda intervaller på vardera 8 minuter och dessutom ytterligare en lite lugnare intervall på ca 15 minuter.

Åttorna gick hårdare än vad jag klarade 1 minut bara för fyra veckor sedan. Det enda bra med skadan är jag får många positiva signaler på förbättring, vilket inte är lätt att uppnå när du redan är i närheten av din maximala potential. Jag hoppas förbättringen fortsätter och att jag kan komma tillbaka där jag en gång var.

Det var också som vanligt roligt att cykla med mina cykelvänner.

Mindre positivt var att vindarna inte alls var med oss under dagen. Att vi efter 70 km inser att restaurangen vi skulle fika på dessutom var stängd var inte heller vad vi väntat oss. Ett ståfika inne på bensinmacken fick det bli.

Kallt också. Så pass kallt att Erik köpte arbetshandskar inne på bensinmacken för att inte "frysa ihjäl".

Ut igen i 4 graders kyla. Vi skakade av köld och det tog ett bra tag innan vi hämtade oss.

Efter att ha gått lugnt större delen fram till fika gick det nu hårdare de sista ca 50 km hem. Kanske mest för att hålla värmen.

Extra bra tryck sista timmen. Först uppför Hössjöberget. Dåliga vindar, så det gick inte lika fort som det "borde".

Efter att ha svängt av från Vännäs bestämde jag mig efter ett tag för att mata på i det böljande landskapet. Riktigt skoj när det går undan.

Jag summerar ytterligare ca 110 km och en bra, men kylig dag.

Bilderna frös inne idag, så du får hålla tillgodo med själva runda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar