lördag 25 januari 2020

Kontraster och ett haveri

Förra veckan på Gran Canaria. Denna vecka hemma och fyra intervallpass har stått på programmet. Idag gjorde jag så ett avbrott från detta och satsade på utecykling.

Vi var 4 stycken som gav oss ut i minusgrader, snö och is. Med andra ord en rejäl kontrast mot förra lördagen. 25-30 grader kallare i dag, halkigare och en MTB istället för en racer.

Men det fanns också likheter. Cykling är alltid cykling, trevligt sällskap, bra träning, en sol som sken och ett gott humör.

Vi blev 4 stycken som trotsade kylan och tog en runda på drygt 3 timmar. Jag skarvade i början och slutet och landade enligt plan på 4 timmar. Helt klart bra när det är så pass kallt.

I stort sett inga stopp idag. Efter ca 90 minuter blev det dock ett oplanerat stopp när det smäller till i min cykling i en klättring. Tvärstopp och jag håller på att falla. Det visade sig att kedjan hoppat innanför dreven mot ramen. Både vid fram- och bakväxeln! När jag fixat det inser jag att kedjan dessutom hoppat utanför bakväxeln där trissorna sitter. Strange!

Med hjälp från Niklas och hans verktyg lyckades jag få tillbaka kedjan på rätt plats. Jag blev dock extremt smutsig. Försökte rengöra mig med snö - det gick inte alls. Så föreslog Tjäder att mossa var lösningen. Sagt och gjort pulsade jag ned i skogen och vid en sten hittade jag "servetten". Ren blev jag inte som ni ser på bilden, men rejält mycket renare än innan.

De andra konstaterade en sanning, att servicen på min cykel varit bristfällig. Omgående gav jag mekanikern sparken..... Skönt. Nu hade jag en uppgift mindre. Eller hur var det nu?

Det rullade på fint hela rundan och underlaget var trots den senaste veckans kluriga väder bra större delen av rundan. Så när vi nästan var tillbaka till start höll både jag och Niclas på att åka i backen på storvägen på en spårig isbana. Men som tur var gick det vägen.

Det blev en riktigt bra start på dagen, helt enkelt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar