fredag 24 januari 2020

Tryckte in några fler intervaller i livspusslet

Helt klart inte lika lätt att få till träningen när jag inte längre är "proffs". Dvs inte längre är på Gran Canaria på träningsläger. Hemma ska träningen in i livspusslet på ett annat sätt och det är inte alltid helt lätt att lösa.

Men jag gör vad jag kan, och hemma samarbetar vi för att hitta lösningar.

Jag fortsätter med min återhämtning från mitt tuffa träningsläger, med målsättningen att ändå hålla kvar kapacitetsförbättringarna. Det innebar ett kort pass för fjärde dagen i rad. Passet som tidigare träningar denna vecka;väldigt lugnt, med en kortare del fylld av intervaller.

Jag fortsätter med 40-20 som tidigare i veckan, men varierar antalet och upplägget. Idag 35 minuter lugnt. Sedan 20 minuter med intervaller och slutligen 15 minuter lugnt. De 20 minuterna körde jag 40-20 i 4 minuter. Det upprepades fyra gånger med 80 sekunders väldigt lugn cykling mellan varje block. Det blev alltså 16 minuters fyror och 4 minuter riktigt lugnt. Ca 430 watt på 40 sekunderna och 225 på de lugnare 20 sekunderna. Vilan mellan blocken på ca 180 watt.

Då landade fyrorna på ca 360 faktiska watt och tjugan på 350 NP. 7 minuter i pulszon fem och resten i pulszon 4. Övriga delen av träningen (50 minuter) i pulszon 2.

Helt klart nöjd att få till intervaller för fjärde dagen i rad där kroppen kändes okej. Men visst är det ännu trevligare med cykling ute i fint väder.
Klättring uppför Soria vid min resa till Gran Canaria.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar