onsdag 4 mars 2020

Mallorca dag 2 - Mastodontrunda i bergen, och bra besked i klättringarna

Dag två på Mallorca. En lång och gedigen frukost och sedan cykling.

Idag var vädret mycket bättre. Inte så mycket blåst och det fungerade att köra utan väst och ärmar förutom längre utförslöpor. Ja, på slutet av dagen blev det lite kallt förstås.

Det stod en lång tur på programmet. Från Playa de Palma in i Palma. Uppför Militärbacken och sedan utför. Vänster och sedan upp till kusten via Andratx. Där susade vi hela kusten fram till Soller. Där tog vi klättringen över berget och sedan via Santa Maria tillbaka.

Det blev en riktigt trevlig dag med fin natur, vackra vyer, många höjdmeter och förstås bra sällskap.

Katten som inte cyklat så långa pass på flera år gjorde det toppen. Trots ett mastodontpass kämpade hon på hela tiden och det på ett bra sätt.

Totalt fick vi ihop närmare 160 km och 6 timmar och 40 minuter. 2600 höjdmeter hm.

Vi cyklade tillsammans större delen av rundan och det rullade på både på platten och uppför. Utför rullade jag ifrån och sedan vände jag för att möta Katten.

För egen del lugnt idag, med undantag för två effektökningar. Bra alltså.

Den första effektökningen från Andratx till kusten på ca 5 km. Det kändes riktigt bra faktiskt. Började kring 360 watt, men ökade allt eftersom då det fanns ganska så mycket kvar. Mot slutet närmare 400 watt så när jag var uppe på toppen visade effektsnittet 386 watt och då var det bara på slutet jag låg i pulszon fem. Bra besked. Det kändes också som det gick snabbt och när jag kom hem verifierades detta. 90 sekunder snabbare än vad jag tidigare kört denna klättring på. Då som nu på ca 95%. Dvs att jag tog mig upp på en bit under 13 minuter, men bedömer jag skulle kunnat hålla effekten i alla fall 20 minuter. Snittpulsen landade på 85%.  I en jämförelse på Strava så visade det sig också att tiden var riktigt bra.
Katten spurtar till toppen av Andratxklättringen

Den andra delen där jag tryckte på lite var Coll de Soller. Ca 7,5 km med en snittlutning på 6%. Här nöjde jag mig dock med tröskel upp, ca 360 watt, men ändå inte långt från mitt personrekord. Bra även det.

Så en riktigt bra dag med fikastopp på "min" restaruang - Son Tomas, lugn och fin cykling och två farthöjningar med bra känsla och bra besked.

Det enda som var surt var att träningen finns i cykelklockan, men när jag laddar in den så fungerar det inte. Ja, ja. Det går inte att få allt.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar