måndag 4 mars 2013

Riktmärke för framtiden

Idag bestämde jag mig för att jag behöver en utgångspunkt för min fortsatta träning och för bedömning av min form. Förhoppningsvis kommer träningen att ge resultat och jag får då följa min kommande utveckling.

Jag bestämde mig därför för ett tröskeltest på 20 minuter. Då detta var mitt andra cykelpass på fem veckor blev jag trött - mycket trött. Jag körde en stegrande uppvärmning i 15 minuter för att därefter köra fem minuter lugnt. Därefter startade själva testet som gick ut på att jag skulle cykla så snabbt jag bara kunde under 20 minuter. Enligt min Tacx trainer klarade jag ett snitt på 296 watt under denna ansträngning. Då trainern inte visar exakta siffror, får man ta själva siffran med en nypa salt. Men resultatet fungerar i alla fall som jämförelsetal när jag om några veckor gör om samma test, för att då bedöma om formen utvecklats.

Några siffror: Snittwatt 296, snittkadens 96, snittfart 42,13 km. Pulsen under hela passet på 45 minuter hamnade på i snitt 151 eller 85% av maxpuls. Som högst hade jag 97% av maxpuls och under tröskeldelen hamnade snittpulsen på 164 eller 91,5% av maxpuls.

Sammantaget en riktigt tuff urladdning. Det hade det varit alla dagar i veckan, men framför allt nu efter så långt träningsuppehåll. Medan jag sitter här i soffan och är ganska urlakad är jag samtidigt positivt överaskad att utfallet trots allt blev så pass hyfsat som det blev. Kanske finns det lite hopp om framtiden!?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar