torsdag 6 mars 2014

Mixade känslor

En dag full av mixade känslor och annat som kan mixas.

En dag då jag lägger till ett år på min CV. Mycket positivt att fått bli ett år äldre, att få må bra, att kunna träna, att ha en fantastisk familj och släkt, och ett riktigt bra arbete med fina medarbetare att gå till. Men också ett år närmare den gamle, trötte och orkeslöse. Jag hoppas dock att jag har tur och kan skjuta på detta ett bra tag.

Mina tankar kring aktiviteter och mående är också mixade. Idag åker jag, Katten och Melvin till Stockholm och kommer hem först på måndag. Detta är en resa som vi alla sett fram emot, men framför allt sonen. Det blir först två dagar i storstan bara vi i familjen. Från fredag kväll till söndag är vi hos min syster med familj, och slutligen är vi själva sista delen av resan. Jag tror och hoppas att vi får och kommer att göra mycket skoj. Att träffa syster, kusinerna och Anders ser vi verkligen fram mot allihop.

Vad som är mixat i detta är att jag inte kommer att kunna träna på fem dagar och det arbete jag redan låg efter i hamnar ännu ett snäpp bak. Arbete jag vet att jag måste ta igen. Men självklart överväger det roliga med att åka iväg. Vi får också hoppas att den plan jag haft under hela januari och februari att köra hårt fram till nu och då få en vila som läker kroppen och höjer prestationen - blir lyckosam. Jag tackar inte nej till ännu skarpare ben under nästa vecka.

Ska vi lyfta ännu en mix i detta, så är det tur i oturen att jag i går fick problem med vaderna igen. Inte alls bra, då problemen brukar hålla i sig ett bra tag, men riktigt vältajmat om man tänker att jag gör illa mig dagen innan ett förutbestämt träningsuppehåll. För att ytterligare förhöja känslan av mix har jag också nu fått rejäla förkylningssymptom. Det är ju inte särskilt skoj att vara ur fas på sin semester, men för träningens skull gör jag ju helst bort eventuella sjukdomar vid inplanerade träningsuppehåll. För övrigt tänkte jag avsluta symptomen vid två i morgon. Det känns lämpligt.

I morse när jag vaknade blev jag uppvaktad på säng med lite fina presenter. Tova och Melvin gav bort två boxershorts i mixade färger. Av Melvin fick jag också en fin teckning. För att ytterligare förhöja känslan av mix så slog Katten till med att hitta en riktigt bra present som jag inte ens önskat mig, men behöver - en rejäl och bra mixer. Både snygg och troligen också bra. Jag hinner dock inte kolla den idag.


Det är helt perfekt för mig som flera dagar i veckan mixar ihop olika frukter och bär tillsammans med lite proteinpulver, ingenting annat. Detta äter jag i samband med träning och även när jag ska vara lite nyttig till kaffet. Jag har en "sjukdom" som innebär att till kaffet ska det vara tilltugg, och kör man kakor och choklad vid varje tillfälle är man snart en Michelin.

Min födelsedag har börjat riktigt, riktigt bra och nu hoppas vi det fortsätter så.

6 kommentarer:

 1. Åh på så vis... Grattis Tomas på födelsedagen!
  Jag hoppas att ni får en bra tur o Tokholm och att du kurerar dig samt att
  formen kommer med uppehållet vilket jag tror att den gör i och med att du kör hårt när
  du tränar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag väljer att tro på din teori. Den passar mig väl.

   Radera
 2. Grattis :D Och ha så mysigt i Sthlm. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det Kajta och roligt med en kommentar.

   Jag såg att du häromdagen skrev om bristen på kommentarer på olika bloggar. Jag håller med fullt ut. Ett, eller snarare två riktigt bra inlägg!.

   Radera
 3. Grattis! Jag har en grymt fin present som väntar på dig!

  När jag var i stockholm över en långhelg i fjol vår så pallrade jag mig iväg till Friskis&Svettis. På vissa av deras anläggningar får man använda spinningcyklarna när det inte är något pass. Känns betydligt bättre med 2 vilodagar, träning, 2 vilodagar, än 5 vilodagar på raken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack bror. Nu blir jag lite nyfiken - vad kan det vara?

   Ja, du har helt rätt. Det är inte optimalt med så lång vila. Nu är jag dock här med familjen och dessutom ska vi vara med systers familj i två dagar, så det hade nog inte gått att få in hur jag än önskat. Däremot ska jag ta med mig tanken till nästa gång jag åker bort, då det då och då blir olika typer av resor som "stör" träningen.

   Radera