fredag 31 oktober 2014

T-Rex, blött och lite bus - som en familjedag ska va...

I dag blev det en fullspäckad dag i familjens tecken.

Vid nio åkte vi mot Umeå och landade på Gå & Löpkliniken. Katten skulle hämta ut sina nya gjutna sulor. Sedan åkte vi vidare till "Den förhistoriska världen", ett museum jag häromdagen upptäckt på nätet.

Jag tänkte att detta kunde vara något för Melvin som säger att han ska bli Paleontolog. Det fanns verkligen många spännande saker på plats.



En mängd fossiler, kranium från sabeltandade tigrar, ben från dinosaurier mm. Man fick till och med ta ett ben från en riktig T-rex i sin hand - inte illa. Innan vi lämnade fick Melvin med sig en rosenkvartssten och ett fossil från en bläckfisk.Sonen var riktigt nöjd.

Efter en trevlig stund rullade vi vidare till kinarestaurangen som Melvin önskat. Han önskade dessutom att det skulle finnas friterad bläckfisk, och det blev jackpot.

 När vi ätit åkte vi på ICA för att handla lite mellanmål och middag för kvällen. Därefter bar det av till huvudtemat för dagen - badhuset.

 Det blev en riktigt mysig och trevlig stund. Sonen har verkligen utvecklats på senare tid när det gäller simning och vattenvana. Han dyker snyggt från kanten och hanterar både fjärilsim, bröstsim, crawl och ryggsim. Själv får jag vara nöjd att hålla mig över ytan. Det blev också lite trampolinhopp och bollkastning innan vi var klara för dagen.



När vi badat klart och bytt om var det middagstid, så vi begav oss hemåt. Men innan vi åkte hem tog vi en tur förbi kyrkogården och hälsade på Tova.

Många ljus var tända för hennes och andras skull. Vi tände några till.





Efter middagen ville sonen köra lite bus eller godis och efter lite förberedelser begav han sig av.

Efter ca 45 minuter kom Melvin tillbaka och då hade han barskrapat hela samhället - åtminstone såg det ut så om man tittar på den totala godisskörden han kommit över.

Sedan var det dags att börja försöka få i sig godiset och tillsammans titta på Idol. Ja, vips hade en hel familjedag nått sitt slut och sonen hoppade i säng.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar