tisdag 28 oktober 2014

Tovas gravsättning och kraftskapande på Gran Canaria

I morgon ska Tova gravsättas. Vår lilla söta flicka som bara fick bli 13 år. Det känns fortfarande overkligt och orealistiskt, men jag vet och förstår att det är sant.Likväl är det svårt att ta in och acceptera fullt ut.

Vi har valt en fin urna som ska sänkas ned i sin grav på kyrkogården i Vännäs, och stenen vi har valt ska vara på plats. Jag hoppas verkligen den känns rätt.
En bild på Tova inför brors bröllop i maj 2012
Vi kommer att på kyrkogården ta farväl till Tova en sista gång. Jag vill och hoppas att vi gör detta till en fin stund för Tova.

Hur som helst har det varit många jobbiga dagar och många fler kommer att komma. Morgondagen blir nog en av de jobbigare.

I början av hösten när jag skulle börja arbeta var jag på det klara att det skulle bli tufft att finna kraft och ork att kämpa vidare. Att orka leva och att orka vara. Inte bara en dag, utan många dagar och förhoppningsvis år.

Ett led i att orka med är att jag insåg att vi behövde avbrott i vardagen för att komma i från, skapa kraft och tid för att sakna men och också hitta de ljusa minnena. Att bara arbeta på och tänka att allt är som vanligt kändes inte möjligt, och nog inte heller så smart.

Utifrån det var Katten på en löparresa till Kroatien för några veckor sedan, en resa som verkligen var bra för henne och det märktes att den gav energi.

Jag bokade med samma ugångspunkt för flera månader sedan en cykelresa till Gran Canaria. En resa för både kropp och själ. På tisdag nästa vecka är det dags. Jag åker den 4 november och kommer hem på morgonen den 15 november. Det finns alltså möjlighet till 10 cykeldagar.
Från den senaste resan till Gran Canaria. Det finns många längre och brantare backar, men av någon anledning har vi en tradition att varje år ta en bild just vid denna tavla.
Jag har den senaste tiden märkt att kraften många gånger varit svag och att energin behöver stärkas, så resan ligger rätt i tid. Jag hoppas att detta break ska göra att jag orkar kämpa vidare.

Jag försöker lägga upp tiden i delmål, då det brukar vara bra. I juli finns vi knappt - då var vi bara. Men från augusti har jag haft ett delmål fram till denna resa.
Det finns verkligen många fina och slingriga vägar i bergen
Efter resan till Gran Canaria blir nästa delmål att få till en så bra tid som möjligt fram till jul. Vid jul kommer det nog att bli extra jobbigt då speciella dagar gör att man tänker extra och saknar Tova ännu mer. Jularna har alltid varit fantastiska och dagar då Tova varit i centrum. Nu finns hon helt plötsligt inte där.
Naturen är verkligen vacker bara vädret är okej. Vi får se om naturen ser likadan ut i november. Jag har nämligen aldrig varit på Gran Canaria under hösten.
Efter jul och nyår hoppas jag att kraften finns fram till nästa delmål då hela vår familj åker utomlands tillsammans med släkten för att fira farfar Lennart som fyller 70 år.

I april är det cykelklubbens Mallorcaresa som ligger i fokus, och det blir det sista breaket under våren.

Jag hoppas hur som helst att från nästa vecka få skriva om många bra dagar med trevlig cykling, bra väder och en positiv känsla. En känsla jag tar med mig och som förhoppningsvis räcker ända fram till jul.

Till att börja med måste vi dock klara av morgondagen och de prövningar det innebär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar