lördag 24 januari 2015

Rullar på och snart avfärd till varmare breddgrader

Det känns lite lovande nu. Jag har tränat ordentligt onsdag, fredag och lördag och än så länge inga negativa reaktioner i knäet.

Jag har till och med vågat mig på ett pass med intervaller och det kändes bra. Träningstiden har dock varit låg i veckan då alla pass varit ganska så korta.

Idag har jag förutom träning skött mina träningsuppgifter på två matcher med sonens innebandylag. Eller frågan är om jag skött mig, då det blev två förluster? Tyvärr för Melvin var han förkyld och kunde inte vara med - surt.

I vanliga fall när det är dags för utlandsresor brukar jag anpassa träningen rejält veckan innan. Detta då det brukar bli väldigt mycket och hård träning under mina utlandsvistelser. 

Hade det varit en ren cykelresa som jag skulle åka på nästa lördag hade jag troligen hamnat på ca 50 timmars effektiv träning under de 14 dagarna.

Nu blir det nog bara som när jag kör tuffa veckor hemma, ca 25 timmar. Dessa veckor arbetar jag dessutom heltid, har träningar med sonen och en massa saker att göra hemma. Så nu när vi är utomlands och inte har några måsten blir det väldigt mycket tid över till annat än träning.

Vi planerar för mycket trevligt på resan tillsammans med alla andra som vi åker med. Det blir nog både den ena och andra aktiviteten och mycket trevlig social samvaro. Det känns skoj och något att se fram emot.

Det känns helt okej för mig att det blir mindre träning, jag får helt enkelt köra hårdare på de timmar som jag cyklar och anpassa träningen före och efter resan.

Sedan hoppas jag få till lite träning de flesta dagar, precis som när jag är hemma. Jag har ju lite svårt för att bara ta det lugnt. Dessutom är det viktigt för att behålla och utveckla formen att det blir bra träning.

Hur som helst hoppas jag det blir två bra veckor där alla får må bra, ha det trivsamt och stimulerande och att vi får många fantastiska stunder. 

Utifrån upplägget under vistelsen på Gran Canaria är tanken om kroppen är som den ska, nöta på med träning ända fram till avfärd nästa lördag 07.15.

4 kommentarer:

  1. Betyder det att du kliver upp en timme före mig och Melvin (ca 03.30) och kör ett sista pass på trainern innan avfärd!? ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tur jag är morgonpigg, så jag får prova på det.... Just ja. Jag är ju svintrött när det är morgon. Får kanske korrigera och göra ett pass innan jag går i säng. Är som du vet kvällspigg.

      Radera
  2. Perfekt Tomas! Lagom två veckor och kroppen får återhämtning. Det blir ju hårdkörning när ni åker ner till Mallis i vår med klubben kan jag tänka :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja. Jag hoppas det blir perfekt. Väl avvägd träning.

      På Mallis hoppas jag kunna köra mig trött. Är på plats 17 dagar, så det borde nog räcka för att bli i alla fall lite andfådd!?

      Radera