söndag 18 januari 2015

En nyttig månad och hög kvalité

Inte heller idag finns det någon träning att skriva om. Jag fortsätter att vila mitt onda knä. Det känns dock som att det kanske går åt rätt håll!?

Vad ska jag då skriva om? Ja i dag blir det något med tyngd.

Som jag skrev om under hösten försökte jag bättra min kosthållning, både för att det är bra ur hälsoskäl och men också för att när man cyklar är det inte optimalt att bära på allt för mycket vikt.

Jag skötte mig riktigt snyggt till början av december då många lockrop från godis, kakor, julbord och annat tog överhanden.

Jag lät det hända.

Men jag bestämde mig för att åter komma på banan efter jul och det har jag faktiskt gjort. Fram till Gran Canariaresan i slutet av januari har jag bestämt mig för att hålla mig i från allt onyttigt. Sedan kanske jag får fuska i alla fall lite!?

Jag ska alltså äta i tillräcklig omfattning för att träningen ska fungera bra, men det ska vara nyttiga råvaror. Samtidigt är allt godis, chips, kakor och annat socker- och/eller fettbaserat förbjudet.

Det låter som en lätt uppgift, men jag brukar ha riktigt svårt för att hålla mig från godsaker. Men än så länge har det faktiskt gått bra.

Under dessa veckor har jag lyckats köra tre hårda träningsveckor, och ändå skött mig. Det är jag mycket imponerad av. Jag brukar nämligen få ett extremt sug av både det ena och det andra när jag tränar hårt, och inte brukar jag kunna motstå detta sug.

Sedan har jag även denna vecka skött mig trots att jag inte kunnat träna. Det brukar vara min andra akilleshäl. När jag inte kan träna brukar jag kompensera med godsaker. Men inte denna gång.

Än så länge har jag alltså högsta betyg. Nu ska jag hålla i två veckor till och sedan blir det utlandsresa. Fortfarande kan det haverera, men jag ska försöka undvika det.

2 kommentarer: