måndag 3 augusti 2015

Nytt och dyrt dök upp i två fina paket!

Förkylningen håller i sig, så det blev träningsvila även i dag. I stället har jag ägnat dagen åt att storstäda i cykelgaraget. Nu har cyklarna det åter riktigt fint och då hoppas jag de är nöjda och glada.

Vi får se hur det blir med träning under resten av veckan. Det blir kroppen som får avgöra.

Som jag skrev häromveckan bestämde sig ATG för att sponsra mig. Nytt och Dyrt. En sponsring som jag var mycket nöjd med. Nu gällde det att handla.

Efter att först ha beställt mitt dyrbara gods hos en firma fick jag byta linje. Den första firman meddelade via mail att det skulle ta tid med leverans och ville höra om jag kunde vänta. Jag meddelade att jag då ville avbeställa och hitta en annat företag som hade varan.

Det gjorde att jag fick göra en ny beställning, och vips var de här. Två fina och dyra paket dök upp här hemma. Inte fel.
Jag slog på stort och fick nyttja en del av den vinst/sponsring jag fixat. Det blev alltså Zipp både bak och fram. Några av er som i kommentarerna till mitt förra inlägg gissade vad jag beställt var svaret på spåren. Ingen gissade dock helt rätt.

Bakhjulet är ett Zipp Super 9 Clincher, vilket ska vara bland det snabbare. Fram funderade jag fram och tillbaka mellan detta hjul och ett treekrat. Slutligen fastnade jag för detta hjul, rätt eller fel. Fram kommer jag alltså att köra med Zipp 808 Firecrest Clincher.

Jag fick ett kanonpris på både fram- och bakhjul, så nu blev det bara väldigt dyrt och inte extremt dyrt.


Jag kan nu konstatera att hädanefter har jag ingenting att skylla på i mina tempolopp. I alla fall inte på utrustningen. Jag har nu en bra cykel och bra hjul.

Sedan är det klart att effektmätaren behöver fungera bättre än vad den gjort, då den är väldigt viktig när man kör just tempo. Blir det inte så behöver jag reklamera den.

Sedan är det upp till mig att hitta en aggressiv sittställning och ännu starkare ben.

Hur som helst kommer nu cykeln i alla fall se snabb ut. Ska bli riktigt roligt att testa detta, och jag hoppas verkligen att det är som de flesta säger att med samma insats ska det gå lite fortare med dessa grejer. Vi får se hur det blir i skarpt läge, och jag återkommer med en bedömning.

Innan det blir någon provtur behöver jag dock montera kassett, fälgband och däck. Sedan behöver cykeln ställas om för fälgarna som är bredare än mina nuvarande.

Därefter ska ni få en fin bild att dregla över. Ja, eller vad ni nu gör när ni ser en snabb och snygg cykel.

6 kommentarer:

 1. Å fyy faan va vackert!!! Snyft! Får faktiskt en tår i ögat vet du va!
  Det där är ren å skär poesi kan fan i mej inte bli bättre!!!
  Såå snyggt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. När cykelgrejerna är som poesi är det inte illa.

   Jag hoppas verkligen känslan och farten är lika fantastisk.

   Radera
 2. Snygga hjul, grattis!
  /Fredrik

  SvaraRadera