onsdag 5 augusti 2015

Nytt, fult och förkylt

Ännu ingen träning sedan lördagens Sundsvall Classics. Tyvärr har jag fortfarande en del rossel i bröstet som inte velat ge upp. Nu bör det dock snart bli bättre om det ska fungera med Vännästrampet på söndag. Vi bestämmer att det blir så.

Den enda fördelen med mindre träning är att sportgarderoben är städad, cykelgaraget fixat och idag har jag rensat våra förråd. I morgon blir det en tur på återvinningen.
Som jag skrev för ca 2 veckor sedan behövde jag tips om en temposadel till min Canyon Speedmax. Den som satt på  var inte bra för kroppen helt enkelt. Jag fick många bra tips och försökte läsa mig till lite klokskap på internet. Några av er tycker säkert jag skulle valt annan sadel, och kanske har ni rätt!?

Idag kom den i alla fall - sadeln som jag slutligen bestämt mig för. Sadeln är nu monterad och inställd och jag har rullat kort för att känna lite hur känslan var. Jag hoppas och tror det blir bra, men det behövs flera rejäla pass för att veta säkert. Sadelköp är ju lite av ett lotteri, så jag hoppas på vinst.

Till sonen sa jag: Titta jag har köpt en ny sadel. Sonen kommer fram och tittar en hundradel eller så innan han säger: Vad ful den är! 

Nu vet vi att är den inte bra är den i alla fall ful.
Vad jag köpt? Fizik tritone 5.5.

Nu hoppas vi på lite fysisk bättring så jag kan cykla lite i morgon.

6 kommentarer:

 1. Krya på dig Tomas!
  Hoppas verkligen du är ok till er hemmarace, surt annars!
  Men nog håller jag med sonen din, ful som stryk är den men många som säger
  att den är perfekt att köra tempo på. Jag väljer dock prologon jag :-)
  Den passar min bakdel perfekt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas det vänder. Ja inte är den snygg. Självklart ska du hålla fast vid det som fungerar.

   Radera
 2. Provade du någonsin nån sadel från ISM ? Stor andel nöjda . Har kommit över en begagnad och förstår direkt varför så många ironman triathleter älskar den .

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr finns inte möjligheten här i norr att prova olika sadlar och jämföra. Här får man så att säga köpa grisen i säcken. Jag hoppas att jag inte återkommer med att köpet var misslyckat.

   Radera
 3. Ska bli kul att höra vad du tycker om sadeln.
  Jag köpte en likadan i våras, kom inte alls överens med den, de två "spetsarna" är alldeles för hårda och riktigt skar in.
  Slutade med att jag köpte en ism TT, passar perfekt (Dock kanske ÄNNU fulare).
  //Martin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter inte alls bra Martin. Fler har lämnat liknande åsikter. Förhoppningsvis passar den mig. I annat fall kommer den ut på andrahandsmarknaden, och då lär den inte vara värd mycket. Svårt när jag inte kan prova sadlarna innan köp.

   Radera