söndag 14 augusti 2016

Tillbaka, men känner mig trött och vek. Nu vänder det - hoppas jag

Här har det inte varit radioskugga, men kanske något liknande. Finns det något som heter bloggskugga?

Ja, det har hur som helst inte känts som det funnits något spännande och motiverande att skriva om på hela denna vecka. Inte ens 5 minuters utomhuscykling att skriva hem om. Inte något annat spännande heller.

Det har nu gått exakt tre veckor sedan jag senast var helt frisk och kurant och kunde genomföra ett träningspass som jag önskade. Då körde jag SM-tempobanan just under tävlingsintencitet och kroppen kändes mycket stark. Formen var alltså riktigt bra inför SM som skulle äga rum fem dagar senare.

Sedan dess har jag haft förkylningskänning. Nu tog förkylningen till en början bara lite på kapaciteten och då formen var så väldigt bra i grunden räckte det trots bekymmer och utebliven träning till medalj på både på SM och Nordiska Mästerskapen. Jag är otroligt nöjd och glad över detta, och att det gick vägen trots en påverkad kropp känns nästan overkligt.

Med andra ord ska jag inte klaga på att både jag och Katten nu varit förkylda i tre veckor och att ingen av oss egentligen har tränat någonting under denna tid. De enda riktiga passen jag genomfört under denna tid är två tempolopp och ett linjelopp. Så det är klart, det börjar faktiskt bli lite svårt att inte bli i alla fall lite frustrerad.

Jag hade ju nu förstås hoppats bli av med förkylningen och att jag skulle ha fått till ett antal kvalitetspass under den vecka som varit. Tyvärr har det inte blivit så. Några gånger har rullat lugnt på trainern medan jag tittat på OS, men det är allt.

Nu har jag dock bestämt mig för att bli frisk och därför har jag anmält mig till Sverigecuptävlingarna nästa helg. Chansen till någon toppform är förstås inte stor då jag inte tränat på så länge, men när säsongen började hade jag som mål att köra alla sju deltävlingarna i tempo. Så är det hyfsat ok så kör jag, för att hålla den planen. På lördag är det tempo i Eskilstuna och på söndag linje i Nyköping. Detta är också näst sista tävlingshelgen.

Avslutningen i Sverigecupen sker i Svanesund helgen efter. Går allt som planerat så har jag alltså tävlingar två helger i rad och sedan är säsongen slut.

Då återstår sammanfattning, utvärdering av säsongen och sedan väntar planering av försäsongen inför 2017.

2 kommentarer:

  1. Planerar du att köra en repris på 2016? Hittills har det ju varit ett ganska lyckosamt cykelår, men du kanske bör sikta in dig på 2017 ändå!? ����

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tänkte jag skulle kopiera 2016.... Ok, då. Det får bli 2017, och nu är det ändrat i texten.

      Radera

Min blogglista