måndag 10 juli 2017

Vännästrampet den 16 juli 2017 - Välkommen!!

Vännästrampet genomförs i år för 7:e gången och för andra gången i juli månad. 

Deltagarantalet har ökat alla år som Vännästrampet genomförts och vi hoppas på deltagarrekord även 2017. För visst kommer du?

Loppet är sanktionerat av såväl länsstyrelsen och Svenska cykelförbundet.

Vännästrampet 2017 äger rum nu på söndag den 16 juli.
Starttiden är som vanligt 12.00 och bansträckningen är för 7:e året i rad densamma.

Sprid gärna detta inlägg till andra som du tror kan vara intresserade av en riktigt bra cykeldag. Det kan ju vara så att intresserade cyklister missat att vi kör vårt arrangemang på söndag, trots att vi försökt sprida informationen på olika sätt. 

Ju fler deltagare desto roligare upplevelse. 

Alla är välkomna oavsett ambitionsnivå och tidigare cykelerfarenheter. 

BoendeDu hittar stugor och husvagnsplatser på Vännäs Bad och Camping: http://www.vannasbadcamping.se/camping/. Ett annat alternativ är Hotell Vännäs: http://www.hotelvannas.se/

Start, ombyte mm
Efteranmälan, Uthämtning av nummerlapp och ombyte kommer att ske på Vännäs Bad- och Camping. Starten sker på parkeringen utanför badet.

Jag och bror brukar sätta banan. I varje avtagsväg finns pilar på vägen och skyltar som visar vägen.

Fika, depå och priser
I Nordmaling efter ca 50 km erbjuder vi en depå med dryck och tilltugg. 

Efter målgång bjuder vi på fika vid Vännäs Bad- och Camping. Där har vi även prisutdelning. Du kan vinna oavsett hur snabbt du cyklat. 
I fjol var det lite regnigt i början, sedan blev vädret bättre. I år hoppas vi på sol

Föranmälan
Om du vill föranmäla dig gör du det på vår hemsida: vannasck.se. Sista dag för föranmälan kommer att vara den 13 juli. Anmälningsavgiften är 200 kronor och betalas till bg nr 176-0321 senast onsdag den 13 juli.
Efteranmälan
Du kan också efteranmäla dig på tävlingsdagen mellan 10.30-11.30. Då är startavgiften 250 kronor.


Bansträckning
Banan mäter ca 125 km. Starten sker via masterstart i några kilometer och leder in cyklisterna på vägen mot Hjoggsjö. Cyklisterna fortsätter sedan förbi Hjoggsjö mot Mosjö där vi svänger höger mot Gräsmyr och sedan vidare mot Nordmaling.  

Banan går vidare genom Nordmaling och sedan upp mot Bjurholm via den fina vägen förbi bland annat Agnäs. Efter Bjurholm bär det åter av mot Vännäs längs den böljande väg 92. Målet är beläget ca 2 kilometer uppför backen mot Pengsjö.
Från målet är det ca 5 lättrullade kilometer tillbaka till starten där det finns dusch och ombytesmöjligheter.


För att markera banan används skyltar, pilar i vägen och flaggvakter.


Höjdmeter
Nedan kan du se höjdkurvan. Det är masterstart till i slutet av första stigningen. Det är en del stigningar de första 6-7 km innan det till största del går böljande eller utför i 40 km till Nordmaling. Från Nordmaling till Bjurholm finns endast någon enstaka tydlig klättring, men det bär svagt uppför på stora delar av sträckan. Från Bjurholm finns det några stigningar innan det bär utför sista milen fram till målbacken som är just under 2 km lång. Total stigning är 810 höjdmeter.Tidigare upplagor
Vill du få lite inspiration och information från tidigare upplagor hittar du det på länkarna nedan. De flesta är skrivna ur mitt perspektiv och speglar självklart inte hela bilden av vårt lopp där det ofta skiljer upp till 90 minuter mellan cyklisterna som först cyklat klart till de som väljer att ta det lite lugnare.

Här hittar du bilder från 2011 års upplaga tagna av fotograf Erik Åström.Här kan du läsa Västerbottens Kurirens (VK) reportage från 2012 års upplaga.
Racerapport 2013
Racerapport 2014
Racerapport 2015
Racerapport 2016


Välkomna!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Min blogglista