måndag 18 juni 2018

Tempo-SM: Mina tankar kring banan och tyvärr krasslig

Igår provkörde jag först linjebanan i Båstad och sedan åkte vi till Torekov för installering på campingen. Efter att ha fixat och trixat gav jag mig ut och kollade tempobanan inför onsdagens tempolopp.

Jag kan konstatera att tempobanan i stort sett är en slakmota eller lätt utför. Endast ett ställe med en brantare klättring och få ställen där det är platt.

Starten sker inne i Torekov och går efter en ganska bred väg till en början. Det inleds med slakmota i några kilometer innan det går lätt utför en stund. Efter 5 km är det vägbyte där du tar höger. Sedan väntar 5 km med fortsatt cykling lätt uppför eller lätt utför. Efter totalt 12 km cykling bär det kraftigt utför innan det åter planar ut. Nu väntar 3 skarpa svängar där det gäller att vara vaksam innan det är vändning efter 15 km.

Samma väg tillbaka vilket innebär att efter 17-18 km kommer du till den enda riktiga klättringen. Ganska brant till en början, sedan planar det ut lite och tar sedan om igen. Den stora utmaningen är att när du kommer upp fortsätter det uppför som en slakmota.

Fortsatt upp och ned till vägbytet med 5 km kvar. Nu är det uppför några kilometer innan det på slutet går mest lätt utför in till mål.

Vad är då utmaningarna? Jag skulle säga att vinden är en stor faktor. Det är öppet för vind från havet i stort sett under hela bansträckningen och det ska enligt uppgift blåsa rejält under tävlingsdagarna. Sedan är det en bana som ändrar karaktär många gånger och det blir en utmaning att hålla tryck både uppför och utför. Den rejäla klättringen är också en viktigt faktor och hur du orkar hålla tryck efter den branta delen. Slutligen är vägbanan ganska dålig på många håll. Studsig asfalt och en hel del hål.

För egen del då? Ja, för att ha största möjliga chans till en topplacering var det lite väl många höjdmeter och jag hade gärna undvikit den brantare klättringen. Att det sedan svänger en hel del och beläggningen inte är så bra gör det svårare att bara borra ned sig och köra, vilket jag gillar. Det kunde dock varit värre, så banan är helt okej. Men det är alltså ingen bana "byggd" för mig.

Den stora utmaningen är dock att jag hade rejält sega ben och i natt har jag haft förkylningssymptom. Jag har därför matat vitaminer, ingefära, nässpray och annat för att förhoppningsvis trycka bort trötthetskänsla, huvudvärk och trycket i bihålorna.

Efter gårdagens runda som alltså inte gav några formbesked blev jag bjuden till stuga 1 där Team Norrbotten huserar. Lite trevliga snack innan Katten kom och berättade att Melvins höj- och sänkbara säng i husbilen inte fungerade.

Det blev till att gå dit och se om vi kunde lösa det. Vi fick ned sängen manuellt och har i dag löst problemet efter en hel del strul. Men nu ska det fungera.

Idag har jag njutit av fotboll och det var riktigt roligt med svensk seger. Jag hade planerat att rulla lite, men förkylningen satte alltså stopp. Hoppas vilan ska göra gott för kroppen.

Jo, lite har jag ändå rört mig då vi alla tre gick en långpromenad här på morgonen och tittade på fina Torekov.

I morgon hoppas jag kunna cykla och att kroppen känns okej. I morgon inleds också SM med par-sm. Ska bli kul att kolla lite hur det går.

Om det blir som jag önskar startar jag på tempo SM någon gång efter tolv på onsdag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar