måndag 4 juni 2018

Vännästrampet 2018 - Visst kommer du?

Vännästrampet genomförs i år för 8:e gången och för tredje gången i juli månad. 

Deltagarantalet har ökat alla år som Vännästrampet genomförts och vi hoppas på deltagarrekord även 2018. För visst kommer du?

Loppet är sanktionerat av såväl länsstyrelsen som Svenska Cykelförbundet.

Vännästrampet 2018 äger rum söndag den 15 juli.
Starttiden är som vanligt 12.00 och bansträckningen är för 8:e året i rad densamma.

Sprid gärna detta inlägg till andra som du tror kan vara intresserade av en riktigt bra cykeldag. Det kan ju vara så att intresserade cyklister missar vår information trots att vi försöker sprida det i våra olika kanaler? 

Ju fler deltagare desto roligare upplevelse. Några av er tar det som en utmaning att cykla en längre sträcka med andra, andra vill kanske bara ha upplevelsen, vissa av er vill utmana er själva med och mot andra, och andra satsar på att cykla riktigt fort.

Alla är välkomna oavsett ambitionsnivå och tidigare cykelerfarenheter. 


Föranmälan

Du anmäler dig på vår hemsida: vannasck.se, eller på Svenska Cykelförbundets sida: http://indta.se/. 

Sista dag för föranmälan kommer att vara den 11 juli. Anmälningsavgiften är 200 kronor och betalas till bg nr 176-0321 och ska vara oss tillhanda senast den 12 juli.

Efteranmälan via vår hemsida eller SCF
Efteranmälan kan du göra via nätet senast lördag den 14 juli. Startavgiften är då 250 kronor och betalas i samband med start söndagen den 15 juli 10.00-11.30.

Efteranmälan på tävlingsdagen
Efteranmälan på tävlingsdagen är möjlig från 10.00-11.30. Startavgiften är då 300 kronor.

Start, ombyte mm
Uthämtning av nummerlapp och ombyte kommer att ske på Vännäs Bad- och Camping. Starten sker på parkeringen utanför badet.
BoendeDu hittar stugor och husvagnsplatser på Vännäs Bad och Camping: http://www.vannasbadcamping.se/camping/. Ett annat alternativ är Hotell Vännäs: http://www.hotelvannas.se/



Fika, depå och priser
I Nordmaling efter ca 50 km erbjuder vi en depå med dryck och tilltugg. 

Efter målgång bjuder vi på fika vid Vännäs Bad- och Camping. Där har vi även prisutdelning. Du kan vinna oavsett hur snabbt du cyklat. 


Bansträckning
Banan mäter ca 125 km. Starten sker via masterstart i några kilometer och leder in cyklisterna på vägen mot Hjoggsjö. Cyklisterna fortsätter sedan förbi Hjoggsjö mot Mosjö där vi svänger höger mot Gräsmyr och sedan vidare mot Nordmaling.  

Banan går vidare genom Nordmaling och sedan upp mot Bjurholm via den fina vägen förbi bland annat Agnäs. Efter Bjurholm bär det åter av mot Vännäs längs den böljande väg 92. Målet är beläget ca 2 kilometer uppför backen mot Pengsjö.

Från målet är det ca 5 lättrullade kilometer tillbaka till starten där det finns dusch och ombytesmöjligheter.

För att markera banan används skyltar, pilar i vägen och flaggvakter.
Jag och bror brukar sätta banan. I varje avtagsväg finns pilar på vägen och skyltar som visar vägen. Dessutom finns en skylt var 10:e km som visar hur långt det är till mål.

Höjdmeter
Nedan kan du se höjdkurvan. Det är masterstart till i slutet av första stigningen. Det är en del stigningar de första 6-7 km innan det till största del går böljande eller utför i 40 km till Nordmaling. Från Nordmaling till Bjurholm finns endast någon enstaka tydlig klättring, men det bär svagt uppför på stora delar av sträckan. Från Bjurholm finns det några stigningar innan det bär utför sista milen fram till målbacken som är just under 2 km lång. Total stigning är 810 höjdmeter.







Tidigare upplagor
Vill du få lite inspiration och information från tidigare upplagor hittar du det på länkarna nedan. De flesta är skrivna ur mitt perspektiv och speglar självklart inte hela bilden av vårt lopp. Jag är en av de som vill cykla riktigt fort. Många har helt andra mål. Från att första cyklist går i mål fortsätter cyklister att nå målet under ca 2 timmar.

Här hittar du bilder från 2011 års upplaga tagna av fotograf Erik Åström.Här kan du läsa Västerbottens Kurirens (VK) reportage från 2012 års upplaga.
Racerapport 2013
Racerapport 2014
Racerapport 2015
Racerapport 2016
Racerapport 2017


Välkomna!!

2 kommentarer:

Min blogglista