tisdag 16 april 2019

Mallorca - Sista dagen

Av olika anledningar dyker mitt upplägg från sista dagen på Mallorca upp först nu.

Det skulle då bli min sjätte träningsdag av 8 dagar på Mallorca. Dittills hade min kropp överträffat mina högsta förväntningar. När jag anlände till Mallorca trodde jag att det kanske skulle gå att cykla några timmar per dag, och sedan skulle alla skador sätta stopp.

Men nu var det alltså dags för sjätte dagen och även den längsta för mig. Drygt 6 timmar effektiv tid väntade i det vi kallar långa bergsrundan.

Jag hade redan fixat fem dagar, men att klara sista dagen bra skulle vara bra för mående och känsla.

Vi rullade iväg och benen kändes fortfarande okej. Visst hade jag känningar i rygg och axel, men inte mer än vanligt. Frågan var hur det skulle kännas efter 4-5 timmar?

Det visade sig ganska snabbt att det var många slitna ben denna sista dag. Vi var till att börja med reducerade med två man och det visade sig att det skulle krävas en hel del kämpatag för flera för att ta sig runt.

För egen del kändes benen fina hela dagen, vilket förvånade.


Vi tog oss in i bergen via Sollerklättringen och ingen gasade på något nämnvärt.

Nu väntade vad som enligt mig är finaste vägen på hela ön när du klättrar via Deia, Valldemossa, Banyalbufar, Andratx, Calvia och tillbaka.

Vädret var till en början inte på topp, men jag hade lovat Tjäder sol och hoppades kunna infria detta.

Men först alltså klättringar från Soller via Deia till Valldemossa där det skulle bli lunch. Helmersson sa att han var helt slut denna dag. Lite förvånande då att han drog hårt större delen av klättringarna. Jo, han fick lida senare - men bra fart blev det.

Vid lunchen fick vi för första gången sitta inomhus på grund av kylan. Jag hade lovat sol när vi kom ut till kusten, så efter lunchen drog jag upp tempot både för att hålla värmen och snabbare nå kusten.

Bra fart och bra känsla.

Så var den där - Solen! Nu väntade toppenväder sista tre timmarna av cyklingen.

Det blev en fantastiskt fin avslutning på veckan med toppenväder, fina vägar och bra sällskap.

Jo, kroppen protesterade mot slutet. Men inte värre än att både rygg och axel gick att hantera.

Ytterligare nästan 150 km avklarade. 2500 höjdmeter och över 6 timmar i sadeln.
Otroligt nöjd avslutade jag min cykling på Mallorca för denna gång.

2 kommentarer:

  1. Härligt! Vi försökte oss på denna sväng igår men möttes av skyltar som anvisade att vägen skulle vara stängd ner mot Andratx? Vi fick vända sydväst mot Calvià strax efter utförsåkningen Valldemossa. Någon tunnel skulle visst genomgå reparation? Men vägen är alltså helt farbar utan hinder igen? Kul att läsa om dina äventyr! Mvh Anders

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad jag förstår är tunneln avstängd någon/några dagar per vecka. Tråkigt ni inte fick köra rundan denna gång, då den verkligen är trevlig. Tack🙂

      Radera