onsdag 22 maj 2013

Pang bom

Efter att under fredagen och lördagen tränat ca 5,5 timmar och 18 mil var jag inställd på att det under söndagen skulle bli en lugnare långrunda med bror. Den drygt 12 mil långa rundan började också lugnt. Men redan efter tio minuter blev det lite tryck på tillställningen uppför första backen mot Bjurholm. Vi låg då i bredd, och jag är lite osäker på vem som egentligen trappade upp intensiteten. Hur som helst innebar detta att vi började turas om med förningarna.

Förningarna var under hela dagen långa, ofta 8-10 minuter – och framför allt tuffa. Framme i Bjurholm blev det ca en kilometer med lite lugnare tempo genom centrum. Direkt efter drog vi upp tempot, utan att för den skull köra riktigt hårt. I Agnäs finns det en rejäl och brant backe. Bror ligger före och helt plötsligt rycker han. Jag var inte alls beredd, och hamnar en 20 meter bakom. Väl ikapp tänkte jag ”hämnas” och fortsatte köra på. Från Agnäs ända fram till Nordmaling (ca 40 km) blev det tävlingsintensitet. I spets låg vi hela tiden på gränsen i 6-8 minuter för att sedan ”vila” i rygg. Vi hade sned medvind, solen gassade, och vi gasade. Väl framme för Lunch i Nordmaling hade restaurangen inte öppnat. Jag hade räknat med att de första ca 7,5 milen skulle ta markant mycket längre tid, men i och med att vi snittat nästan 40 km/h från Bjurholm och att vi även dessförinnan kört hårt låg vi långt före tidsschemat.
Efter en lite lagom onyttig kebabrulle med läsk och lite vila var vi på det igen. Nu blev det lite tuffare förutsättningar och med det lägre fart. Det var nu nämligen motvind- och kantvind om vartannat. Dessutom började vi bli lite segare. Vi började lite lugnare direkt efter lunchen, men det dröjde inte länge innan det åter var fart under galoscherna. 
Vi tog en kort paus i Gräsmyr med drygt 20 km kvar då bror behövde stretcha ryggen. Vi avslutade sedan med full fart sista 20 kilometrarna.
I och med att vi körde hårt ända hem, tog jag en extrarunda på ca 8 km för att köra ur eventuella slaggprodukter ur musklerna.
Räknar vi bort avslappningsdelen på slutet tog vår runda ungefär 3 timmar 26 minuter och en snittfart på närmare 36 km/h. En riktigt givande och rolig runda med kanonväder. Vad mer kan man önska?

Varför ett inlägg som är flera dagar gammalt? Jo, avsaknad av internetuppkoppling. Därför ligger jag flera dagar efter med mina publiceringar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar