lördag 8 februari 2014

Gammal är äldst

För oss som är lite äldre och inte längre är en ung och vass 20-åring har dagens tävlingar varit positiva. Vi har sett att det till och med går att lyckas på högsta nivå när alla runt omkring är yngre.

Detta gör ju att vi får ett kvitto på att det går att utvecklas och bibehålla konkurrenskraften en bra bit upp i åldrarna.

Vi pratar alltså om OS och att äldre deltagare i dag satt yngre på plats. Vi pratar inte då om sporter som huvudsakligen är taktiska sporter, utan här handlar det om att ha extremt bra hjärta och lungor.

Först vann Marit Björgen damernas 15 km Skiathlon, och hon har ju dessutom varit överlägsen hela säsongen. Marit Björgen är 34 år, och blir bara bättre och bättre.

På eftermiddagen följde något ännu mer imponerande. Ole Ejnar Björndalen är 40 år och var med i OS första gången redan 1994. I dag var han starkast i skidskyttet och tog OS-guldet. Då var det inte så att han avgjorde i skyttet, utan i själva skidåkningen. Dessutom på en extra tung bana.

Så för alla er som vill utvecklas som cyklister men som inte längre är 23, sträck på er, se möjligheterna och kör på. Kan andra kan du...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar