måndag 3 februari 2014

Kort och bra

Efter 29,5 träningstimmar de 9 senaste dagarna var det idag inte läge för att köra ett längre pass. Jag ville också få till en annan typ av träning än den distansträning som varit melodin sista veckan.

Det innebar att det blev ett riktigt kort pass men med ganska bra intensitet, utan att för den skull köra mig fullständigt slut.

Jag körde tio minuter på ca 240 watt och avslutade med 4 minuter på ca 240 watt. Under 16 minuter i mitten av träningen körde jag intervaller. Det blev en etta, en två, och 2 stycken 3:or. Med andra ord 9 minuter med högre intensitet. Mellan intervallerna höll jag uppe intensiteten på ca 260 watt.

Alla intervaller oavsett längd lade jag på ca 345 watt. Det kändes helt okej. Snittet under de 16 minuterna blev 302 watt och för hela passet på 30 minuter 275 watt.

Som vanligt är det trainerwatt, så det får tas i beaktande.

Snittpulsen för hela passet låg på 79% av max. Under de 16 minuterna med intervaller hamnade jag på 85% av maxpuls och som högst låg jag på en puls motsvarande 92%.

Totalt sett blev det en bra och effektiv träning och förhoppningsvis ett bra pass långsiktigt. Jag var noga med att inte köra mig helt stum, för att öka förutsättningen att få ett lyft och en fräsch kropp då det blir en tredagars vila (bortrest på konferens) onsdag-fredag.

Nu får känslan i kroppen och det allmänna måendet avgöra hur träningen kommer att se ut under tisdagskvällen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar