söndag 9 februari 2014

Att ha distans till OS, Kalla mfl

Jag har nu fått bra träning under en längre tid, med extra mycket cykling under veckan på Gran Canaria. Nu har jag så haft 3 vilodagar i samband med att jag varit i Stockholm på konferens. 

I går kväll vid 23 var jag åter hemma. Därför var det under lördagen åter dags för lite träning.

Jag hoppas samtidigt att det inte bara blev denna träning, utan att det väntar ganska mycket cykel den närmsta tiden. Det ska förhoppningsvis vara möjligt att kunna kombinera cykling med OS på tv, och ytterligare förhöja nöjet. Två fantastiska saker att kombinera. Kan det bli bättre?

För att kunna ha någon koll på vad som händer på tv:n går det dock inte att köra hur hårt som helst, för då vet man knappt var man är. Med andra ord är tanken att det blir ganska mycket distansträning den närmsta tiden. Målsättningen är dock att det inte bara ska bli lågintensiv träning, utan att jag ska kunna ligga på sweetspot. Hårdare än så, och det blir svårt att följa OS på ett bra sätt.

Eftersom jag länge haft OS i blickfånget har jag under längre tid tränat med utgångspunkt från att det ska bli mycket distans och sweetspot under kommande veckor.



Med utgångspunkt från detta tänk har jag idag cyklat 90 minuter, detta under tiden för 5000 meter OS-skridsko. Du undrar? Ja, jag ser allt jag kan komma åt, och jag missade inte längdåkningen och skidskyttet före och efter skridskon. Ja, jag såg även slopestyle och lite backhoppning. 

Jag körde hur som helst på hyfsat i jämn fart. Detta kryddades med några kortare fartökningar utspritt över passet. Det blev i snitt 269 watt, 91 i kadens och 80% av maxpuls under mina 90 minuter inklusive uppvärmning. Som högst låg pulsen på 87% av max.

Det kändes riktigt bra idag, och jag hoppas det fortsätter så under resten av OS.

3 kommentarer:

  1. Alla sätt är bra Tomas utom de dåliga :-)
    Själv missade jag tydligen Hellners silver idag. Men då var
    jag ute å körd MTB så det kan faktiskt vara... ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så sant. Själv skulle jag aldrig planera så att jag missar en bra idrottshändelse. Men vi är ju alla olika.

      Radera
  2. Ah! Hade inget val i och med att väderprognosen sa snö runt 13-tiden. Å då ville jag inte vara ute på vägarna å riskera bli påkörd av nått blindstyre. Men har sett loppet nu på 10:an i eftersändningen. Stark han var Hellner... Bra kört!

    SvaraRadera