fredag 14 februari 2014

Kompott med fyror & ettor

Så var vi på det igen efter en dags vila.

Jag har snart kommit halvvägs på mina två veckor som är fyllda av distanstempo och intervaller insprängda i passen.

I dag var planen att fortsätta med samma träningsinriktning som på slutet, vilket innebär 80% av träningstiden relativt lugnt och 20% av tiden med intervaller.

Den lugna delen skulle ligga på ca 75% av maxpuls och på intervallerna skulle jag köra ganska hårt men kontrollerat. I och med att jag kör mest varje dag nu, går det inte att gå all-in på intervalldelarna, för då blir det dålig kvalité på kommande pass.

Det blev 22 minuters uppvärmning och sedan följde 3 stycken 4:or med distanstempo på "vilan" mellan intervallerna. Därefter 22 minuter med distanstempo innan det var dags för 3 nya fyror med samma upplägg.

Data från trainern, där de första 20 uppvärmningsminuterna saknas.
På fyrorna började jag lite försiktigt eftersom jag ville vara säker på att kunna hålla intensiteten och dessutom var det ett långt pass inplanerat. Då det kändes ganska så bra höjde jag allt eftersom intensiteten. Det blev 337, 339, 340, 343, 353, 350.

När 4:orna var avklarade hade jag egentligen gjort de "jobbiga" delarna av passet. Det var dock 35 minuters cykling kvar innan jag var uppe i de 120 minuter som var planerade för dagen. Därför bestämde jag mig för att köra sweetspot i drygt 10 minuter.

Det kändes så pass bra att jag började fundera kring om jag inte skulle köra några intervaller till. Jag bestämde mig för att köra 3 stycken ettor. Det blev 387, 392 respektive 401 watt på ettorna.


Efter ettorna var det 11 minuter kvar och de cyklade jag bara lugnt för att rensa ur eventuella slaggprodukter ur benen.

Om vi räknar bort uppvärmning och de sista 10 minuterna blev det 90 minuter där snittpulsen hamnade på 80% och en snittwatt på 253. Totalt blev det ca 10 minuter på 90% av maxpuls eller mer. Som högst 95%. Inkluderar vi även de 30 minuterna i början och slutet blev snittpulsen 78,5% av maxpuls.

Det kändes bra idag. Totalt blev det 27 minuter bra intervaller och mycket distans och ändå känner jag mig ganska så pigg. Nu får vi se om jag känner mig lika pigg i morgon när det blir OS och cykling i en fin kombo.

För övrigt var det otroligt roligt att det i dag gick så bra på OS-skidåkningen. Framför allt då det varit så stora motgångar för framför allt Daniel Rikardsson, men även för Johan Ohlsson. Framför allt gläds jag åt Rikardsson som aldrig tidigare tagit något medalj.

Sedan önskar jag er alla en riktigt bra avslutning på alla hjärtans dag.

Nu ska jag fixa till den obligatoriska fredagsmiddagen - taco. Bäst att snabba sig, Melvin ska snart på disco. Själv ska jag nog ikväll sitta i soffan och äta lite chips.

3 kommentarer:

 1. Distanstempo mellan intervallerna innebär det att du inte går ner till vilopuls utan ligger en aning högre. I så fall kör vi på exakt samma sätt, jag går bara i extrema fall ner till vilopuls under intervallträning försöker ligga en aning högre för att få ut ännu mer av intervallerna.
  Det känns helt enkelt bra att göra så. Bra pass förresten. Som vanligt ;-)
  Vete tusan om jag vill möta dig på nått lopp i sommar ;-)
  Ok! Om vi kom överens om att jobba ihop köra typ lagtempo vore rätt coolt ändå!
  Jag har en känsla av att du kommer att vara grymt stark i sommar :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det finns lite olika teorier kring detta, men jag kör då nästan alltid distanstempo mellan intervallerna. Jag vet inte sist jag "helvilade" mellan intervallerna.

   Det vore roligt att mötas, oavsett vem som skulle vinna. Tittar jag på din träning lär det dock inte bli lätt för mig. Kanske startar vi båda i Gottne!?

   Det känns bra just nu, och träningen har flutit på riktigt bra nu i nästan två månader. Fortsätter det så här kan det nog bli bra inför säsongen.

   Radera
 2. Ja Gottne är redan bokat så det blir det med största säkerhet!
  Sen om jag kör linjet, kanske om det inte blir nått vsm annars tveksam.
  Vi får se! Vore kul ändå att råkas å köra!

  SvaraRadera