tisdag 11 februari 2014

Ett sött pass

Måndagen ägnades åt arbete av olika slag. Jag gick dock hem lite tidigare för att se skidskytte och i stället arbeta på kvällen. Tävlingen var bra, men tyvärr blev det ingen större framgång för svenskarna.

Sedan blev det middag och lite annat smått och gott. Som tidigare och förhoppningsvis kommande dagar lades träningen i samband med OS. Denna gång puckelpist. En riktigt rolig sport. När herrarnas final var över hade bäste svensk placerat sig på 11 plats och jag hade cyklat 70 minuter.

Jag måste säga att det gick över förväntan. Söndagens träning gick dåligt och under måndagen hade jag känslan av att en förkylning var på gång. När jag dessutom kände mig trött och seg var jag redo att ställa in. Jag kollade dock min vilopuls, och eftersom den var normal blev det ändå träning.

Jag började träningen lugnt i 10 minuter för att därefter köra 20 minuter sweetspot följt av 3 minuter stressad tröskel. Därefter 20 minuter sweetspot, 3 minuter stressad tröskel och slutligen 14 minuter sweetspot.

Snittet för timmen efter uppvärmningen hamnade på 273 watt och det kändes kontrollerat och bra. Snittpuls under denna delen 80% av max.

Detta var inget toppenpass och jag körde ju inte särskilt hårt (vilket inte heller var planerat), men det kändes ändå markant bättre än vad jag befarat.

Efter träningen gjorde jag lite scones till oss och därefter tittade vi på Elementary.

Sedan var det dags för några timmars arbete innan sängdags.

Under tisdagen trampar vi vidare i sällskap av OS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar