onsdag 12 februari 2014

Mjölksyrestinna ettor

Under onsdagen var det dags för femte träningsdagen i rad. Det har under dessa fem dagar blivit mycket sweetspot och distans. Dessutom körde jag under tisdagen 12 intervaller på vardera två minuter mixat med ett längre distanspass.

Precis som under tisdagen lades onsdagens träning upp enligt 80% lugnt och 20% tufft.

Det blev 10 minuters uppvärmning och 8 minuters avslutning för att rensa benen. Däremellan cyklade jag 42 minuter där jag blandade distanstempo på ca 200 watt och intervaller på en minut där jag försökte hålla 103 i kadens och just över 370 watt. Totalt blev det 12 intervaller fördelade tre och tre. Jag körde alltså en intervall, lugnare cykling i en minut och sedan en ny intervall. När jag kört tre intervaller blev det lugn cykling 7 minuter och sedan 3 nya intervaller. Efter ytterligare 7 minuter blev det intervall 7-9, fem minuter lugnare och slutligen de sista tre intervallerna. Inklusive uppvärmning och rensning av benen blev det 60 minuters cykling och 12 minuters intervaller.

Idag var det tufft, riktigt tufft. Det var just precis att jag klarade att hålla intensiteten i en minut och lagom till att jag var återhämtat var det dags för nästa. Så kändes det från intervall ett.

Efter tre intervaller var benen riktigt mjölksyrestinna. Vid den lite längre återhämtningstiden kändes det efter ett tag bättre. Vid de kommande tre intervallerna blev det samma scenario och jag började undra om jag skulle kunna slutföra hela passet. Det blev allt tuffare och vid intervall 10-12 var jag slut, det brann i benen och pulsen var också riktigt hög, som högst 94% av maxpuls. Men jag fixade alla intervaller och det var lika mycket tryck i den tolfte som i den första intervallen. Då får man vara nöjd. Sedan kanske jag skulle kunnat trycka hårdare, men det får bli vid ett annat träningspass då benen från början är piggare.


Nu är benen riktigt tärda efter två dagar med intervaller och totalt 8,5 timmar på fem dagar. Därför blir det perfekt med en vilodag under torsdagen. När jag är på det igen på fredag hoppas jag att benen åter är pigga och starka.

Hur som helst är jag väldigt nöjd med dessa fem träningsdagar och jag har lyckats hålla ut och köra som jag planerat trots ett ganska tufft upplägg.

4 kommentarer:

 1. Inget svenssonpass precis Tomas :-)
  Gillar din träningsvilja jag ;-) Mee like!
  Så fortsätt i samma stil så blir du ännu vassare till sommaren...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu kör vi på så länge det inte blir sjukdomar eller skador och förhoppningsvis ger det resultat.

   Radera
 2. Huu! På sjukhuset där jag jobbar som it tekniker härjar just nu svininfluensan... Nu gäller det att vara försiktig och sprita händerna ofta och mycket! Var till och med på lokalnyheterna om att smittskyddsläkaren stängt en hel avdelning på grund av influensan. Så den är inte att leka med :-(

  SvaraRadera
 3. Om jag inte minns fel skulle du vara deltidsproffs under våren. Du kanske får tänka om i dessa tider och vara heltidsproffs ett tag. Två plus. Ännu mer tid för att hinna träna och vila bra och du slipper utsätta dig för onödiga sjukdomar....

  SvaraRadera