måndag 10 februari 2014

Extra ren

Lördagskvällen ägnades åt melodifestivalen med sonen då både Tova och Katten var borta. Det var riktigt mysigt och trevligt, åtminstone till röstningen började. Det visade sig då att svenska folket hade fel och inte förstod bättre. Sonen som visste vilken låt som var bäst hamnade i upplösningstillstånd när hans låt åkte ut.
Vi tog nya tag till omröstning två, och efter mycket preparering och peppning blev utfallet hyfsat.

Under söndagen var det dags för dag två av OS. Främst låg fokus på herrarnas Skiathlon, men självklart fanns också mycket annat skoj.

Dagens första cykling skedde under längdåkningen. Det innebar att träningen började klockan 11 och varade i 80 minuter. Om det kändes bra i benen? Inte särskilt. Rent allmänt kändes det riktigt segt och dåligt. Jag höll dock ut hela passet och var nöjd att det var distanstempo som var inställt. Ett intervallpass med denna känsla hade inte varit muntert. Till och med ett lugnt distanspass kändes lite tungt. Tur då att det gick lättare och bättre för alla fyra svenskar på OS-skidåkningen. Alla fyra bland de 14 bästa är riktigt bra jobbat.

Efter träning och OS-silver blev det en dusch och lunchdags.

Efter maten tittade jag på OS stretchade en del och körde också min rumbleroller, med förhoppningen om att det kunde hjälpa till att få till ett bättre eftermiddagspass.

Därefter blev det till att städa upp i huset. Inte skoj, men nödvändigt.

Halv fyra körde jag träning nummer två  för dagen. Jag passade in träningen till damernas skidskytte. Inga svenskar, men ändå en trevlig tävling. Vid detta pass kändes både andning och benen bättre, även om det inte på något sätt var toppkänsla.

Jag började passet i distanstempo för att därefter köra en timme på sweetspot.

Totalt blev det under dagen 160 minuters träning. 100 minuter med distansintensitet och 60 minuter med sweetspotintensitet. En snittpuls all träning under dagen hamnade på 78%. Det blev endast 240 watt på distansdelen och 270 watt på sweetspot.

Efter den andra och sista träningen för dagen var det åter dags för en dusch. Sedan blev det tacos (rester från gårdagen) och lite rast vila.

Vid åtta var det bara att inse att det var dags för att gå ut och skotta bort snö vid garageinfarten och vid brevlådan. Nu hade det regnat hela dagen, så inte var snön särskilt lätt. Det blev lite av ett träningspass och svetten lackade. Efter ca 40 minuter var jag klar, och då var det åter dags för en dusch.

Nu har jag alltså duschat tre gånger i dag, så nu borde jag vara riktigt ren inför morgondagens arbete.
I morgon fortsätter både OS och träningen. Vi får hoppas att det då känns lite bättre.


6 kommentarer:

 1. Det var väl onödigt med tre duschar! Du skulle ha sparat på vatten och väntat tills alla aktiviteter var klara :D Hihi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, helt klart oplanerad. Eller egentligen ville jag vara ren och fin när jag tittade på OS (mellan träningarna). Vad gäller kvällsskottningen försökte jag nog förtränga att detta borde göras. Men innan kvällen var slut insåg jag att det inte fanns någon återvändo. Nu blir det vatten och bröd för att kompensera för allt vatten....

   Radera
 2. Visst känner man sig ibland som ett torkat russin av alla duschar ;-)
  Men det finns ju salvor av alla det slag som kanske hjälper, skrattsalvor rekommenderas! ;-)
  Bra tränat Tomas håll i nu, det är ju bara 2-2,5 månad till utomhussäsongen börjar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har lite tur. Torkar sällan ut i duschen. Kanske pga alla skrattsalvor...

   Ja, det är 7 veckor tills veckan på Mallis och sedan får man nog räkna med en dryg vecka till inne, så visst börjar det närma sig med utomhussäsong.

   Radera
 3. Jäklar vilken träningsmängd du verkar ligga på. Hur hinner du med?

  Blir toppform till sommaren

  SvaraRadera
 4. Ja, allt är relativt. Träningen har börjat bättre i år än förra året. Däremot är träningsmängden enligt många fortfarande för låg, medan jag enligt andra tränar väldigt mycket. Från 1 januari har jag snittat 5 timmars träning/vecka på trainern. Vad som drar upp träningen är veckan utomlands då det blev 28 timmar. Fem timmar är svårt att få in i veckan, men det bör i alla fall inte vara mindre under denna tid på året. Helst skulle jag ligga på ca 8 timmar, men varken helhetssituationen eller kroppen verkar tillåta detta. Sedan lär det som vanligt bli några veckors träningsuppehåll pga förkylning. Då vill det till att man tränat bra både före och efter.

  Toppform till sommaren - Gärna för mig

  SvaraRadera