lördag 15 februari 2014

30 sekunder och Kalla

Helt otroligt. Detta tog kraften ur mig. Jag var helt urlakad efteråt. Det är sällan man är med om något liknande.

Då hade inte ens dagens träning startat.

Vad jag pratar om är skidstafetten i OS i dag. Det var otroligt spännande och känslosamt, och att se denna glädje efteråt är fantastiskt.

Alla tjejerna var riktigt starka efter sin kapacitet, och framför allt Emma Wikén imponerade. Ja, då har jag bara funderat kring de tre första tjejerna.
När sedan Kalla startade då blev det riktigt spänt. Det var helt orimligt att hon skulle kunna hämta in 25 sekunder på 5 km och sedan spurta ned de som inte varit tvungna att gå så hårt - var orimligt. Men det hände. Det var hur som helst en otrolig idrottslig insats med en extrem vilja.

Ja, det var det viktiga i dag. Sedan skulle det också bli lite cykling.

Jag värmde upp, körde sweetspot i 20 minuter, cyklade lite lugnare i några minuter innan dagens intervaller började.

I dag blev det tio intervaller på 30 sekunder med 90 sekunders distanstempo mellan varje intervall. Efter att ha avverkat intervallerna blev det 5 minuter tröskel och slutligen 5 minuter lugnt.

Totalt tog hela passet en timme.

På intervallerna var jag osäker på hur mycket jag skulle orka och körde de första kring 112-113 i kadens. Då det kändes ganska bra höjde jag kontinuerligt trycket och låg mot 115 på de sista intervallerna. Sista femton sekunderna av sista intervallerna gick jag all-in, därav det markant högre effektvärdet på denna.Jag hamnade på 453, 470, 460, 465, 481, 481, 484, 471, 474 och 503 watt.

Snittet för hela rundan blev 262 watt och 79% av maxpuls. Pulsen under intervallerna blev inte särskilt hög, då intervallerna var korta och jag lade in mycket tid mellan intervallerna. Däremot tror jag att intervallerna bidrar till starkare ben, vilket på slutet satt gränsen för prestationen och inte pulsen.

Trots att det var det sjunde träningspasset på åtta dagar kändes det fortsatt bra och benen kändes starka. Nu har det dessutom blivit intervaller 4 träningar i rad, så i morgon blir det nog ett ganska så lugnt pass framför herrarnas OS-stafett. Jag hoppas på samma spänning som damerna bjöd på i dag.

2 kommentarer:

 1. 30 sekunders intervaller är enligt min mening ehh jobbiga, bra kört Tomas!
  Hehe! Om det blir lika spännande på herrarnas stafett som på damernas så kommer du nog att råka träna hårdare än det var tänkt skulle jag tro, det är lätt att dras med :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har helt rätt. Jag har märkt vid tidigare tillfällen att intensiteten kan gå upp rejält när det är spännande. Blir till att hålla i sig...

   Radera