torsdag 25 februari 2016

58 dagar and counting

Ja, då börjar det närma sig. Om allt går som jag vill är det i morgon exakt 8 veckor åker ned till första Sverigecuphelgen säsongen 2016. Första helgen äger rum i Barsebäck, Skåne.

Det är alltså 58 dagar kvar till lördag den 23 april då Örestadstempot går av stapeln och dagen efter är det Örestadsloppet. Redan veckan efter är det ytterligare två lopp i Sverigecupen i Stockholmstraken. På lördagen hålls Smacktempot och på söndagen Hofvettempot. Det startar alltså ganska så hektiskt.

Hur mycket tid finns det då att finslipa formen inför detta? Ja, de fyra första tävlingarna är inte mitt huvudmål för säsongen, men det är viktigt att det i alla fall går hyfsat för att jag ska få en bra start i totalcupen och boosta lite självförtroende. Att jag helt enkelt känner att försäsongen gått bra.

De fyra sista veckorna fram till säsongsstart är i nuläget ganska givna.

Om vi tänker oss att veckan som avslutas med tävling lördag, söndag innehåller några korta intensiva pass. Veckan före det är en lugn vecka efter de två veckor jag är på Mallis. Det är alltså ganska klart vad som gäller för de fyra sista veckorna innan säsongsstart.

Då har jag fyra veckor att spela på fram till dess. Min tanke är köra en lugn vecka, en medelvecka och två hårda veckor.

Nästa vecka börjar jag med en medelvecka, sedan de två hårda veckorna och slutligen lite lugnare innan avfärd till Mallorca.

På slutet har jag tränat 19 av de senaste 23 dagarna. Träningsmängd och antalet träningar har legat helt enligt plan, men kroppen har varit lite ojämn. Det har verkligen gått upp och ned, men helt klart lite mer upp på slutet. Jag hoppas verkligen att jag kan känna att jag inom fyra veckor kan känna att jag mer stabilt har hittat den nivå jag önskar.

Just nu känns det lite osäkert kring hur kroppen ligger till, men det är helt naturligt då säsongen närmar sig. Då kommer också tvivlen.

Men jag tror ändå att jag är på rätt väg och fortsätter på inslagen väg i träningen även om kroppen för stunden vissa dagar är allt annat än pigg. Samtidigt är det så att det är mycket runt omkring i livet som just nu inte är optimalt, vilket säkert påverkar. Jag tror dock att det är träningen som håller mig uppe, så jag kör på.

I morgon blir det åter träning och planen är att om kroppen vill blir det intervaller. På lördag är familjen på "Familj och sorg". Då blir det vilodag, i alla fall fysiskt. På söndag trampar jag vidare innan jag nästa vecka alltså är inne på min medelvecka.

2 kommentarer:

 1. På väg mot toppen Tomas!
  Jag är helt övertygad om att du kommer
  att leverera när det gäller så djäkla
  stark som du är ingen tvivel där inte!!!!
  Din fokusering är imponerande, dina grymt
  klara målbilder. Så från mig,
  ett stort LYCKA TILL!!!
  //Mazze

  SvaraRadera