lördag 27 februari 2016

Sorg, saknad, sjukdom och dränerad på energi

En lång dag på "Familj och Sorg" är slut. Vi är alla tre; jag, Katten och Melvin helt dränerade. Att öppna upp sin sorg och prata om den och lyssna på andra har den effekten. Men att få träffa andra som både vill och kan förstå och som har likartade erfarenheter är verkligen bra både för oss vuxna och för barnen.

För att kunna komma vidare måste vi möta våra känslor, och vara mitt i sorgen. Bara genom att möta det jobbiga och arbeta med våra känslor och vårt mående finns chansen att hitta vägar att orka leva vidare och se meningen med livet. I detta är "Familj och sorg" ett av dessa verktyg. 

Förhoppningsvis kan vi med tiden hitta vägar att leva med sorgen utan att den tar över och knäcker oss. Vi kommer alltid sakna Tova och ha en sorg så länge vi lever, men livet måste samtidigt gå vidare och jag vill kunna se framåt och se positivt på framtiden.
Mina tre älsklingar på samma bild
Just nu är det väldigt gungigt i familjen, men med hjälp av "Familj och Sorg", att vi arbetar med våra känslor tillsammans hemma och att vi också förhoppningsvis framöver kan hitta externt stöd - så kan vi hitta vägar.

I grunden är familjen ensamma i vår sorg, det är i sig jobbigt och samtidigt är det bara att inse att det är bara vi kan arbeta för att komma vidare

Hur det går med förkylning och träning? Ja, inte har det varit bättre i dag. Sov knappt en blund i natt då jag både hade ont i halsen och öronen och var tät i näsan. Hade det inte varit så att jag såg det så viktigt att vara med i "Familj och Sorg" hade jag i dag nog inte ens klivit upp ur sängen. Nu blev det istället en utmanande dag.

Som det känns i dag kan det bli mitt längsta träningsuppehåll sedan min vilovecka i september. Jag kan redan nu konstatera att träning söndag och måndag är uteslutet, så då har jag vilat fyra dagar i rad. Mest troligt blir det nog dessutom ingen riktig träning förrän i slutet av nästa vecka. Så det blir till att vila sig i form. Det brukar sällan vara ett framgångskoncept.

Jag hoppas och tror att nästa inlägg blir av det mer positiva slaget.

2 kommentarer: