söndag 10 juli 2016

Intervaller med pang, pang på Vännästrampetrundan

Jag vill börja med att tacka alla er som gratulerat och lyckönskat mig utifrån min landslagsplats till Nordiska Mästerskapen. Roligt att ni är så många som följer mig och som vill att det ska gå bra. Tack!

Idag var planen att som en del i uppladdningen inför SM och NM att få till ett långt cykelpass och gärna med en hel del intervaller.

Niklas Nyman och Christer Helmersson var på för att köra Vännästrampetrundan. Vännäs - Nordmaling - Bjurholm och tillbaka till Vännäs. Totalt ca 125 km.

I går kväll förberedde jag allt inför morgonens träning, då jag verkligen är kvällspigg, men inte alls morgonpigg. På detta sätt kunde jag sova lite längre. Nu blev det dock lite väl länge, då det visade sig att telefonen som alltid är min väckare blev utan batteri i natt. Det gjorde att när jag vaknade och tittade på klockan var det endast 25 minuter till avfärd. Då blev det lite tight att hinna bli klar och dessutom äta något. Det blev bara en macka och jag fick skippa resten. Tog med mig några proteinbar istället.

Vädret var toppen när jag rullade ned till vår gemensamma startplats, ca 3 minuter försenad.

Vi rullade lugnt ut ur Vännäs och sedan var det igång. Alla tre hade gedigna förningar och farten var ganska så hög. Vi låg på ett snitt på ca 39 km/h under de 40 km fram till fikat. Jag han med tre förningar på en timme. De första två på 11 minuter vardera och ca 330 watt och den sista på 7 minuter och 365 watt. De ca 30 minuter jag inte var först krävdes det i snitt ca 220 watt, att ligga rygg.

Vi stannade för att fika i Olofsfors. Det var verkligen trevligt i solen och helt plötsligt hade vi snackat i över en timme. Dags att ge sig av innan vi fastnade.

Efter någon lugn kilometer trampade vi på gasen igen. Trots att det var mest uppför och dåliga vindar fortsatte vi hålla hög fart. Det var ca 43 km kvar till till Bjurholm när vi ökade intensiteten, och det blev nästan 37,5 km/h i snitt till nästa korta stopp. För att få upp den farten behövdes dock högt tryck och höga pulstal.

I snitt blev det 280 watt på en timme och åtta minuter. För egen del han jag med tre förningar på ca 7 minuter och 375 watt vardera och sedan en tia på 335 watt.

I Bjurholm stannade vi och jag köpte en liten sportdryck då jag var lite orolig att kolhydraterna skulle ta slut i och med att jag gått hårt och inte ätit så mycket under dagen.

Vi fortsatte och tog det lugnt någon kilometer innan det åter gick det på bra. Under ca 20 km fortsatte trycket och vi delade sedan en stund innan Bjurholm förningarna på två. Det innebar att min snittwatt under de kommande 30 minuterna blev 290 watt och vid förningarna på totalt ca 15 minuter blev det ca 340 watt. Snittfarten kring 39 km/h.

En stund innan vi nådde fram till Vännäs rullade vi lugnare och det kändes nu i benen att det gått på bra idag. Det blev totalt 125 km varav ca 118 km gått hårt eller ganska hårt. En snittfart på 38 km/h och 800 höjdmeter. I 64 minuter låg jag mellan 300 och 395 watt och 26 minuter över 395 watt. Jag inkasserade också 37 minuter i pulszon fem. Inte illa.

Ja, det var verkligen en riktig fartfest i dag och tillsammans hjälptes vi åt alla tre att få till ett riktigt givande cykelpass. Ett cykelpass helt enligt planering och i min smak.

För övrigt tänkte jag ni skulle få njuta av några bilder från turen, även om de var få då det gick på så pass att det var klurigt med fotograferingen. Men då jag skulle ladda över bilderna hittade jag inte sladden till kameran. Så kan det gå!

Skickar med två bilder från Mallorca i stället. I morgon ska jag för övrigt boka klubbens resa dit för våren 2017.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar