torsdag 14 juli 2016

Tester av material och kropp, och bättre inställning

Idag har det blivit en hel del cykling. Först med Katten och sonen, sedan jag och Katten och slutligen tog jag en egen liten tur. Trots så många typer av cykling blev det inte särskilt lång tid och inte någon längre sträcka heller.

Vi åkte ut tidigt i finvädret, med vetskapen om att det sedan skulle bli riktigt dåligt. Vi rullade i Melles tempo och det blev en bra runda. Jag hade bytt hans sadel häromdagen, och jag tror det blev bra.

Direkt efter åkte jag och Katten ut på en tur runt Vännäs. Planen var att prova lite olika utrustning och hjul på cykeln och jämföra fart i relation till watt på pedalerna. Det blev test på böljande väg, uppför och utför. Jag drog en del lärdomar av detta, men innan jag outar något behöver jag prova igen för att säkerställa att det verkligen förhåller sig så.

För övrigt har jag sedan en vecka tillbaka bytt sadel på min nya Cannondale Supersix Evo Hi Mod etap. Nu sitter min tidigare sadel på plats och helt plötsligt känns allt så mycket bättre. Med den nya, gamla sadeln gick det så mycket bättre att hitta rätt sittställning. Det känns som jag nu får mer tryck och blir mindre trött än tidigare. Jag hoppas det var en delförklaring till den dåliga känslan på senaste tävlingen.
Så här såg cykeln ut innan sadelbyte, förändrad position för sadeln, byte av styrlinda och annan vinkel på styret..
Återkommer med en uppdaterad bild på fartmonstret.

Jag har också ändrat vinkel på styret, vilket också innebar att jag för fjärde gången fick flytta spurtknapparna.

Nu är jag ganska säker på att sittställningen är där den ska vara och att styret hittat rätt position. Spurtknapparna får jag prova i skarpt läge innan jag är säker. Men helt klart är jag nära även där. Det ser helt klart lovande ut.

På söndag är det Vännästrampet och det är alltid lika roligt med vårt hemmalopp. Jag har dock inte på något sätt toppat för att vara i form, utan har fokuset två och tre veckor bort när det är SM och Nordiska Mästerskapen. Placeringen på Vännästrampet spelar inte någon större roll, men jag önskar förstås en del positiva besked gällande utrustning och hur kroppen känns. Sedan är det som ni vet, när det väl är lopp vill vi prestera. Tanken är dock att jag ska vara mer offensiv än vad som är optimalt för en god placering. För det krävs att kroppen är tillräckligt pigg, så det satsar vi på. Jag tänker mig att en urblåsare är bra inför SM.

Sedan hoppas jag undvika olyckor eller andra problem. Ni som tittade på Touren i dag såg ju att det kan hända även där, så det är alltid en fara.

I morgon fredag åker vi till Umeå för en del ärenden och för att hälsa på svärmor. Jag ska också passa på att svänga förbi Team Sportia för lite service på tempohojen och på några hjul. Allt för att minska risken för strul på kommande tävlingar.

På lördag ska jag och bror sätta banan inför söndagens Vännästrampet. Sedan ska vi hoppas på att det blir ett okej väder på söndag så många cyklister dyker upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar