lördag 19 maj 2018

Swecup - GP i Vänersborg: Inte tillräckligt bra helt enkelt

Förra helgen visade jag att min form är på gång genom ett riktigt bra tempolopp på lördagen. På söndagen var linjeloppet inte tillräckligt utslagsgivande, och en spurt med mängder av cyklister skippar jag. Benen kändes dock fortsatt bra.

Bra träning i veckan och kroppen har känts stark. Synd då att det var GP som stod på programmet i dag. Effektprofilsmässigt och kapacitetsmässigt för just mig ligger det så långt från min starkaste gren som du kan komma när det gäller cykel. 
I väntan på cyklisternas varvning
Jag hade ändå förstås bestämt mig för att göra mitt bästa. Svårt att göra mer.

Varför är GP svårt för mig? Jo, jag är väldigt långsam i starten och tappar många positioner. Jag tar inte de skarpa kurvorna lika snabbt som de bästa som är extremt snabba. Min kapacitet lämpar sig bäst för längre höga insatser och inte typ 75 igångdrag på väldigt höga effekter. Jag är dessutom lite försiktig. Ja, vänd på detta så har du en riktigt bra GP-cyklist.
Hur som helst kastade jag på mig tävlingsdressen efter en bra uppvärmning. Tyvärr blev det som vanligt på GP. Ja, eller som vanligt? Bor du i Norrland får du inte heller träna på GP. Finns helt enkelt ingenstans att köra GP. Så jag kör typ en tävling per år på GP, medan de flesta tränar och tävlar kontinuerligt på detsamma.

Precis som mitt senaste GP för två år sedan var jag sen i starten och gjorde sedan mitt sämsta varv under varv ett. I och med att det då sprack framför mig och jag var alldeles för försiktig i början var det i stort sett kört.

Varv 2-4 var mina varv med högst effekt och jag gjorde verkligen ett försök att gå ikapp och hade många med mig i tåget. Men jag tappade för mycket i svängarna och jag lyckades helt enkelt inte täppa luckan.

Efter fyra varv gav jag upp och vi turades sedan om att ta förningar i den grupp jag hamnat. Totalt blev det 13-14 varv innan det var målgång. Det blev faktiskt allt roligare och jag tog svängarna allt bättre. Det är riktigt roligt att köra GP faktiskt. Sedan var banan fin och inramningen riktigt bra.

Jag har egentligen inget att skylla på, utan jag är helt enkelt inte tillräckligt bra på GP. En 17 plats var verkligen inget att skryta om.

I morse åt jag frukost med de trevliga och starka cyklisterna i Cykloteket Racing Team. Efter frukost tog jag sedan en bild på dagens vinnare - Fredrik Lööf. Grattis! Mycket stark cykling. Extra imponerande att han vågade sticka ut hakan innan loppet och sa att han trodde det skulle bli seger då GP är hans bästa typ av lopp. 
Trots att jag hamnade långt bak i resultatlistan är risken att benen är ganska stekta inför i morgon. Jag brukar bli rejält seg när jag behöver köra många igångdrag med för mig väldigt hög effekt. Nu blev det väldigt många.

Men jag hoppas det blir utslagsgivande i morgon på linjeloppet och att benen är med mig. Då ska det förhoppningsvis gå bättre än idag. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar