lördag 8 december 2018

Vinterträning - Inte lätt att få till träningen som planerat

Så länge det går är planen att få till en distansrunda per vecka. Inte helt lätt när vädergudarna inte alltid vill vara med.

Oftast brukar vi köra söndagar. Denna vecka fick det dock bli lördag, då sonen fyller år i morgon.

Jag, Helmersson och Tjäder trotsade vädret och träffades vid tio för drygt 3 timmars cykling.

För dagen några minusgrader och blötsnö. Vad det innebar? Obefintlig sikt, spårig vägbana, ställen med mycket snö, blåsigt, låg fart och rent allmänt en prövning.

Vi inledde med att sikta mot Rödåsel, men fick vända efter ett tag då underlaget var allt för dåligt. Provade då att rulla Rödtjärn och här var underlaget bättre.

Helmersson hade nog ätit en väldigt energirik frukost då han hade rejält bråttom. Ja, det höll i sig större delen av rundan faktiskt.

Så svängde vi höger för att klättra över Rödtjärnsberget. Nu blev det lugnare cykling då underlaget var under all kritik. Det gick alltså inte att ta i, utan det handlade mer om att inte falla. Jag fick klicka ur när jag fick sladd. Det blev snö under skon, så resten av klättringen fick tas utan att jag kunde klicka i igen. Blev lite småsur på detta och underlaget.

Så utför i snigelfart. På andra sidan berget var underlaget något bättre och när vi sedan kom ut Gräsmyrvägen var vägen utifrån förutsättningarna bra.

För att få till en lite längre runda bestämde vi oss för att cykla ända till Gräsmyr och sedan vända tillbaka och cykla mot Vännäs. Nu hade snöandet tilltagit och när vi tog av mot Vännäs väntade nu 15 km med rejält dåligt underlag.

Det är helt klart inte lätt att lägga insatsen rätt när det är denna typ av underlag. Det blev bitvis hårt i överkant och andra delar gick det knappt att trampa alls då det mest handlade om att inte falla.

Men vi tog oss runt och från Vännäs tog vi oss till Vännäsby där vi tackade för en bra träning. Jag cyklade själv tillbaka till Vännäs och tog en kort extratur för att landa på exakt 220 minuters cykling.

Hade innan rundan planerat för 240 minuter, men nu var jag väl kall och blöt för att förlänga passet till 4 timmar. Sedan blev passet totalt sett lite för hårt utifrån min plan så då var det nog rätt att stryka sista 20 minuterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar