torsdag 15 juni 2017

Hårda intervaller och då fick jag tacos i present.

Idag var frågan hur jag skulle göra rätt för en mängd tacos till middag?

Jag började att arbeta och gjorde kanske något bra under dagen. Det räckte dock inte till. Bara att byta om till cykelkläder och bränna av höga effekttal.

Tiden var knapp mellan arbete och middag, så det kunde inte bli någon längre cykling.

Jag började med att förbereda allt till tacosen så att allt skulle vara klart innan middagen, och så att vi nästan direkt efter cyklingen skulle vara redo för middag.

Jag hoppade på racern och började lugnt med riktning Vännäsby. Framme vid första korta backen upp till Vännäsby kyrka startade också intervallerna för dagen.

Först 30 sekunder hårdkörning uppför. Sedan rullade jag tillbaka en bit och startade om. Nu blev det en maxetta. Det blev jättejobbigt!

Lugnt rullande genom Vännäsby. Sedan ut på den långa rakan via Brån och Strand. Hyfsat bra effekt och ca 40 km/h men ändå låg puls. Lovande.

Efter ca 5 km var det så dags för nästa korta stigning. Nu blev det två riktigt hårda minuter och sedan utför.


Nu väntade så Överbodabacken där jag åter gick riktigt hårt uppför i 4 minuter. Kroppen fortsatte att svara bra.

Ja, då var det dags att vända.

På tillbakavägen blev det två tvåor och sex ettor med lika mycket vila emellan. Ca 450 watt på intervallen och 180 på vilan.

Mot slutet började det bli tufft för benen, vilket inte är så konstigt. 16 hårda minuter och fler halvhårda idag. Många intervaller på slutet och framför allt mycket träningstid sista veckorna. Den totala känslan är dock bra och det känns som jag börjar vara ikapp den effekt jag presterade i mars innan en lång sjukdom sänkte prestationen. Nu gäller det "bara" att förvalta och förfina detta.
Hoppas dagens körning ska bidra till att jag är lite bättre på SM än jag var vid Smacktempot som denna bild är ifrån.
För att få ihop 50 km och 90 minuter fick jag ta en extra liten runda innan jag rullade hem för middag. Kan lova att tacosen smakade bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar