söndag 18 februari 2018

Lång frånvaro, väldigt många timmars träning i veckan och allmänt hektiskt

Det har varit tyst här på bloggen under nästan en vecka. Anledningen är att jag inte fått tiden att räcka till helt enkelt.

Denna vecka har jag försökt hinna med att titta på det mesta av alla spännande sport på OS. Det har inneburit mycket vakentid på nätterna och att jag fått flytta min arbetstid till kväll/natt då vissa delar av det jag sett på varit på dagtid.

Det är dessutom väldigt mycket arbete också just nu, så då har även detta fyllts av mycket av den övriga tiden.

Mitt i allt detta har jag också haft mitt mängdblock. Ja, det är ju inte så att all denna träning legat utöver det jag skrivit ovan, utan den mesta träningen har genomförts medan jag tittat på OS.

Men att få in tid för att skriva här på bloggen, ja det har jag inte lyckats med. Men nu är planen att rulla på som vanligt igen.

Hittills har det i mitt mängdblock varit 9 dagar med mycket träningstid, men med lugn insats. En dag kvar av detta block innan vi rullar vidare till nästa.

Totalt har det blivit 24 timmar på dessa nio dagar och en snittpuls på 68-69% av maxpuls. Självklart tar denna träning inte lika hårt på kroppen. Endast 850 i TSS för nio dagar vilket motsvarar ca en dryg timme/dag med hård träning. Så 24 lugna timmar är lika tuffa för kroppen som ca 10 tuffare timmar. Både typer av träning behövs för att utveckla dig som cyklist. I och med att insatsen inte är så hög rullar jag alla tio dagar utan att spränga in någon vilodag.

Alla nio pass har gått bra om vi bortser från att det till och från blivit lite känningar i rumpan då det blir väldigt många timmar på hojen och med låg belastning. Då belastningen i benen är lägre blir den desto högre i bakdelen.

Det är nu ett pass kvar av detta block och då landar jag på ca 26 timmar under 10 dagar vilket ligger i linje med vad som planerats.

I natt är det ingen OS-sändning som är så intressant att jag tänker vara uppe. Det passar ganska så bra då sömnen blivit lidande på slutet. Det är inte heller något spännande på OS på dagtid i morgon, vilket gör att det mesta av arbetet borde kunna hinnas med på dagtid.

De närmsta dagarna hade jag tänkt lägga ut ett nytt träningsprogram, berätta om ett parallellt mål jag haft de sista veckorna och två aktiviteter som är på gång.

2 kommentarer: