lördag 17 november 2018

Mallorca - Jag vågade, jag skadade mig och cykeln havererade

Lite tur i oturen kan man säga.

Innan jag åkte iväg på träningsresan till Mallorca var min plan att cykla rejält mycket i 4 dagar, sedan bara återhämtningsrull dag 5 för att sedan träna 3 dagar till innan hemresa.

Träningen har gått mycket fint de fyra första dagarna och idag väntade så en lugn dag. I morgon är jag på det igen, även om vädret ser ut att spela en del spratt framöver.

Vad var det då som var tur i oturen?

Jo, jag hade redan dag två uppmärksammat att kedjan på hojen var rejält sliten. Jag tänkte dock att det borde fungera hela resan. Men så blev det inte.

Till slut var kedjan så utsliten och mycket längre än vad den ska vara att den inte fick fäste på den stora klingan. Det märkte jag när det bar utför från Lljuc. När jag ställde mig upp och tryckte på efter en skarp sväng släppte alltihop och kedjan hoppade av. Själv åkte jag rakt in med kroppen i styret och knäet fick sig också en smäll. Gick ändå hyfsat. Ytterligare en gång under nedfärden hände samma sak dock utan skador denna gång då jag var försiktigare. Ett tredje hopp skedde vid ett rödljus på vägen tillbaka. Vid jämnt tryck i pedalerna så fungerade det dock.

Surt att cykeln inte fungerar, men tur då att det inte skulle bli långtur i morse. Istället fick jag ge mig ut för att försöka hitta någon som ville fixa min cykel. Det visade sig inte bli helt rätt då de tre första ställena inte var intresserade av att stå till tjänst. När jag skulle cykla iväg efter det tredje nejet släppte kedjan igen och det blev en bra smäll för kroppen.

Tur då att vid det fjärde försöket ville äntligen någon förbarma sig över mig. Tio minuter och 40 euro senare var cykeln som ny. Skönt!

Jag rullade därefter någon timme för att kolla att allt var okej med cykeln, att kroppen inte var helt havererad och för att rulla ur benen efter de fyra tuffa dagarna som varit.

I övrigt i dag har jag mest arbetat för att inte ligga så långt efter när jag kommer hem från resan.

För övrigt ska jag vara lite stolt över mig själv att jag redan från början tänkt vila idag. Det är inte så lätt att verkligen våga vila. Särskilt när du är utomlands för att träna. Våga låta kroppen tillgodogöra sig träningen. Bryta ned för att bygga upp helt enkelt. Att köra +5 timmar varje dag en hel vecka är nog inte att rekommendera.

Att få till tre bra träningsdagar här på slutet kan bli svårare. Först och främst har jag lite ont efter två kedjesläpp. Men framför allt verkar det bli rejält med regn måndag och tisdag. I morgon kan det nog vara uppehåll, men inte så varmt. Men jag hade räknat med att vädret kunde vara sådär när man åker i mitten av november, och början har ju varit alldeles lysande. Så jag klagar inte.

Vi får se vad morgondagen ger.

4 kommentarer:

  1. Du är en riktig kämpe, du! Alla borde vara glada att ha dig som chef över skolförvaltningen - och är det säkert också.

    SvaraRadera
  2. Tur att den inte släppte när du stod och bröt som värst uppför Sobremunt...
    Hoppas du får fina sista dagar.
    Mvh,
    Patric

    SvaraRadera
    Svar
    1. Verkligen. Då hade det bara varit att lifta hem. Även idag har det varit toppen. I morgon väntas regn, så då blir det nog inte like gemytligt.

      Radera