tisdag 11 februari 2020

Favorit i repris - Blev ingen favoritkänsla

Idag var det lite favorit i repris.

Arbete, familjetid, matlagning och sedan träning. Precis som igår i sällskap av The Big Bang Theory.

På programmet stod 100 minuters trampande. Fem block med på fem minuter vardera. 40 sekunder hårt, 25 sekunder lugnare. Med andra ord fem av varje, i varje femmunutersblock.

En femma just innan Big Bang började, sedan ett intervallblock i varje reklampaus och den sista direkt programmet slutade.

Detta upplägg innebar att det blev ungefär 10 minuter lugnare cykling mellan varje hårdare block.

Det låter förstås som en lek, men det var det inte. Det var inte så att jag höll på att ge upp, men för varje block blev det tuffare och tuffare att hålla intensiteten. Det tog emot rejält i benen. Mot slutet nära att vara slut i rutan. Ge upp eller sänka intensiteten på den hårda biten - Skulle inte tro det.

Vet inte om det berodde på intervallerna igår, att jag varje dag går på kaloriunderskott, eller att jag helt enkelt inte är bättre just nu. Det var ingen katastrof, men lite lättare borde det ha känts.

Jag höll de planerade 440 watten på mina 40 sekunder, men det gick tyngre än planerat. Så för varje intervallblock blev vilan på lite lägre effekt (från ca 230 watt till 210 watt). Ingen katastrof, men snitteffekten sänktes med 8 watt mellan första och sista blocket. Min tanke med intervaller är att det inte ska gå hårdare än att jag ska klara samma effekt på slutet, så det var ju sådär. Benen var det som satte stopp, så pulsen blev också lägre än vad jag planerat.

Kanske läge för lite vila snart? Tur då att det inom kort står vilodag på programmet.

Trots att jag inte var helt nöjd så blev det ändå 19 minuter på 440 watt. Så lite kvalité i alla fall.

Som vanligt skön känsla när du efter träningen duschar, plockar fram lite trevligt fika och sätter dig med Katten i soffan. Så en trevlig serie på Netflix som bonus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar