måndag 30 december 2013

Ha mage att cykla

Gårdagen blev inte som jag tänkt det. Meningen var att jag skulle göra en mängd saker hemma och dessutom cykla ca 2 timmar. Det blev inget av detta. I stället tog magproblemen mitt fokus, då de var större än tidigare.

Magsmärtorna gjorde att jag var tvungen att ta det lugnt under dagen. Jag hoppades det skulle släppa under dagen, men när jag skulle cykla vid sjuttontiden blev det istället till att gå och vila.

Inte min mage, men den kändes ungefär så här...
Efter att ha sovit drygt två timmar kändes det något bättre. Jag var upp en stund och därefter såg jag och Katten på en film i sängen.

Efter att totalt sovit 11 timmar hade jag i morse sovit bort en stor del av magsmärtorna. Magmedicinerna var dock slut, så i samband med att vi skulle till svärfar på hans födelsedag blev det till att köpa nya. Vi skulle samtidigt hämta ut mediciner till Tova. Som vanligt var apoteket "snabba" så det nog inte mer än 45 minuter. Det är fascinerande hur lång tid man måste avsätta om man ska hämta ut medicin på ett apotek. Nog om detta.

Egentligen var det dags för cykelvila idag, men då jag inte kunde träna igår har jag försökt ta igen det idag. Målet var minst 90 minuter, och för att få in det blev det 60 minuter innan vi åkte till svärföräldrarna och sedan ytterligare 40 minuter efter att jag förberett middagen för kvällen. Efter cyklingen var det sedan dags för middag.

Själva cyklingen då? Ja de första 60 minuterna blev lugna och en koll på hur magen skulle reagera. Magen kändes bra, och benen ganska sega - så det var som det skulle.

Eftermiddagens cykelpass innehöll 5 minuters uppvärmning och 5 minuters lugnare cykling på slutet. Däremellan körde jag en 30 minuters sammanhängande tröskelintervall som faktiskt kändes helt ok. Det har känts bättre, men jag var hyfsat stark och orkade hålla trycket ganska bra.

Första timmen i dag hamnade snittpulsen på 78% och effekten var låg.

Andra passet var snittpulsen 82% av maxpuls och under tröskelintervallen i snitt 85% av maxpuls. Snitteffekten på andra passet hamnade 272 watt och för intervallen på ca 290 watt. Som vanligt går effekten inte att jämföra rakt av med andra, men utifrån mina egna siffror var det helt ok.

Nu hoppas jag att magen håller ihop. Då blir det ett lite längre distanspass i morgon eftermiddag - det sista för i år. Därefter är det dags att summera 2013. På kvällen blir det nyårsfirande hos bror, vilket känns skoj.

2 kommentarer: